Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt för dig som leverantör

Aktuellt

Under sommaren har leverantörssupporten ändrade öppettider.

Cirka 200 leverantörer hade samlats när Västra Götalandsregionen, VGR informerade kring det nya e-handelssystemet som kommer införas under hösten.

Tisdagen den 5 december har Leverantörssupporten stängt pga. utbildning. Supporten är på plats igen onsdag den 6 december kl. 8.00.

Tidigare aviserad uppdatering av Produktkategoriträdet är uppskjuten och kommer inte genomföras under november-december.

En ny svensk standard för ISO 9999:2016 har publicerats (ersätter tidigare ISO9999:2011). För dig som leverantör innebär det att det tillkommer nya, ändrade och ihopslagna ISO-kategorier.

Införandet av nytt system för Västra Götalandsregionens e-handel fortskrider enligt plan. För dig som leverantör innebär detta ett nytt system där ni utför motsvarande arbete som ni utför idag.

Som du säkert redan vet efterfrågar beställarna i Marknadsplatsen fler bilder på produkter. Du vet väl om att du i Katalogen kan välja att lägga in en länk (url) till produktbilden i er egen produktkatalog?

Så här gör du för att ta bort anställda som slutat hos er. Det är viktigt att bara behöriga personer har tillgång till ditt företags produkter och avtal i Katalogen. Du som Rolltillsättare ansvarar för att inaktivera användare i Katalogen som inte längre arbetar i ditt företag.

I tidigare nummer har vi berättat om det kvalitetsarbete gällande ifyllnadsgrad av produkt- och avtalsinformation som pågår. En del i detta innebär att få in så många bilder som möjligt på de beställningsbara produkterna i Marknadsplatsen.

Västra Götalandsregionen har lagt in en spärr i Katalogen så att alla avtal där leverantören inte ska debitera frakt, markeras med: "Fraktkostnad tillåten: Nej". Detta infördes i Katalogen under april/maj.

Tycker du att det är svårt att veta hur du ska fylla i förpackningsinformation och pris så det blir rätt i Katalogen? Här visar vi två exempel som förhoppningsvis är till hjälp.

För att det elektroniska flödet order till faktura ska flyta på utan problem måste informationen vara korrekt. Vid fel i Katalogen blir det fel i Marknadsplatsen.

Västra Götalandsregionen har utsedda strategiska upphandlare som är leverantörsansvariga. De ansvarar för kontakten med en eller flera av Västra Götalandsregionens leverantörer.

Hittills har vi kontaktat 56 leverantörer som arbetar med att öka kvaliteten på sina produkter i Katalogen och därmed förenkla för beställarna i Marknadsplatsen.

Senast uppdaterad: 2017-10-23 14:50