Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

För chefer och ledare

Den här sidan vänder sig till dig som är chef eller ledare inom hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen, kommunerna i Västra Götaland eller hos privata vårdgivare som har avtal med VGR.

Här hittar du informationsmaterial som handlar om införandet av den nya, gemensamma vårdinformationsmiljön och de förändringar det innebär i arbetssätt och annat. 

Förberedelsearbetet är omfattande och justeringar görs längs med vägen, av olika skäl. Materialet ska därför användas med reservation för att vissa detaljuppgifter kan ha ändrats sedan det togs fram. 

Filmer om Millennium och nya arbetssätt

Textning av filmerna kopplar du på genom att du klickar på "CC" i filmens högra nederkant och väljer språk.

Introduktion till Västra Götalands Millennium

Detta filmmaterial ger en första inblick i några av de grundläggande funktionerna i Västra Götalands version av Millennium och nyttorna de ger. Materialet är ett stöd för chefer att kommunicera med medarbetare om den gemensamma vårdinformationsmiljön och Millennium, till exempel på APT eller utvecklingsdagar. Filmen gjordes våren 2021.

Materialet finns både som en enda film men också uppdelat i två olika delar. Innan denna introduktion visas för en arbetsgrupp bör den först ha tagit del av APT-materialet En gemensam vårdinformationsmiljö – grundläggande orientering. Se längre ner på webbsidan.

Hela filmmaterialet: Introduktion till Västra Götalands Millennium (40 min)

Del av film: Det dagliga arbetet i Millennium (18 min)

Del av film: Om ett patientscenario i Millennium (12 min)


Millennium som journalsystem

Filmen ger en övergripande introduktion av olika startsidor i Millennium utifrån yrke och roll. Den visar också grundläggande struktur i arbetsflöden och komponenter i patientjournalen. Filmen är från hösten 2021.

Introduktion: Millennium som journalsystem (6 min)


Realtidsdokumentation

Realtidsdokumentation är en av de bärande principerna i Millennium. Det innebär att dokumentationen sker inför, under eller i nära anslutning till varje vårdmöte för att omedelbart bli tillgänglig för alla runt patienten som behöver informationen. I filmen visas exempel på situationer där realtidsdokumentation används. Filmen är framtagen av Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Realtidsdokumentation (2 min)

APT-material

Presentationerna innehåller grundläggande information om den gemensamma vårdinformationsmiljön och mer information om designarbetet. Presentationerna är tänkta att användas till exempel vid arbetsplatsträffar (APT). 

En gemensam vårdinformationsmiljö – grundläggande orientering

1: Introduktion till en gemensam vårdinformationsmiljö (ppt)

2: Millennium och de nya arbetssätten (ppt)

3: Vägen mot den nya vårdinformationsmiljön (ppt)

Designarbetet

Så designas Millennium och våra framtida arbetssätt (ppt) 

Annika Mortensen och Boel Mörck.

Ledarforum

Med start våren 2023 arrangerar programmet Millennium regionala informationsmöten, Ledarforum Millennium.

Sköterska håller i läsplatta. Toppbild för nyhetsbrevet.

Nyhetsbrev

Prenumerera gärna på Nyhetsbrev program Millennium! Här kan du läsa om större beslut och aktiviteter i programmet.

Bilder som representerar olika teman av webbinarier

Forum Millennium

Se webbinarier som ger exempel på hur systemet Millennium fungerar för olika delar av hälso- och sjukvården.

Vårdpodden tar upp de stora förändringar som genomförs inom hälso- och sjukvården i Västra Götaland.Fokus är på frågor med koppling till satsningen på en gemensam vårdinformationsmiljö i Västra Götaland. 

Alla avsnitt i Vårdpodden

Länkar – för kommuner och privata vårdgivare

På VästKoms webbplats och på Vårdgivarwebben hittar du som arbetar inom en kommun eller för en privat vårdgivare samlad information om den gemensamma vårdinformationsmiljön.

FVM för kommuner på VästKoms webbplats

Millennium för privata vårdgivare på Vårdgivarwebben

Länkar – för Västra Götalandsregionen

På Insidan hittar du som arbetar i VGR samlad information om den gemensamma vårdinformationsmiljön. Detta är en länk till VGR:s intranät och det innebär att endast anställda i VGR har åtkomst till sidan.

Om Millennium på Insidan

Senast uppdaterad: 2023-05-19 14:39