Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Välkommen till Institutet för stressmedicin

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Läs mer om ISM:s verksamhet

Nyheter

Skidgrupp på väg mot toppen
Tillsammans sänker vi sjukfrånvaron
Alla bitarna på plats? Hur når man långsiktigt resultat i arbetsmiljöarbetet?Erfarenheter från pågående arbete inom Västra Götalandsregionens  Arbetsmiljösatsning  presenterades på en erfarenhetsbytardag den 31 oktober 2019.  ISM inledde med att sammanfatta erfarenheter från arbetet. Seminariet webinspelades och finns nu att se i efterhand.
Två personer som går och samtalar
Fotograf: iStock
Forskningsmedel till arbete om chefers förutsättningar
Vilken betydelse har chefers förutsättningar för deras sätt att vidta åtgärder för att förebygga sjukskrivning hos medarbetare med vanliga psykiska sjukdomar? AFA har beviljat 5,9 miljoner till ett forskningsprojekt, där ISM deltar i samarbete med bland annat Göteborgs och Linköpings universitet. Projektet startar januari 2020 och pågår i fyra år.
Stressad person dold bakom bildskärm
Fotograf: iStock
Forskningsmedel ska komplettera bilden av utmattningssyndrom
ISM har beviljats 5,3 miljoner från AFA för ett forskningsprojekt som skall utveckla en helhetsbild av stressrelaterad utmattning (UMS). Det är just helhetsperspektivet som har gjort ISM:s verksamhet unik. Projektet skapar ytterligare möjligheter att nå det ultimata målet att förebygga sjukfrånvaro  av stressrelaterad utmattning. Projektet löper över fyra år med start 2020.