Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Välkommen till Institutet för stressmedicin

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Läs mer om ISM:s verksamhet

Nyheter

 • Digitalt möte i bildskärm, där katt hänger över kanten.
  Hur blir arbetsmiljön när vi distansarbetar?
  Pandemin ledde till en rekordsnabb och tämligen oplanerad övergång till hemarbete för många kontorsanställda. Myndigheten för arbetsmiljökunskap har gjort en kartläggning och analys av förutsättningar för arbete hemifrån under Coronapandemin. ISM har sammanfattat de viktigaste resultaten och skapat en särskild sida om distansarbete för löpande uppdatering.
 • Kvinna vilar huvudet i händerna , sittandes framför datorn vid skrivbordet
  Digital nätverksträff: Psykisk hälsa i arbetslivet
  Välkommen till en ny digital nätverksträff. Den 6 maj är temat; Psykisk hälsa - en bok om forskning och praktik för vården och arbetsplatsen. Denna gång har vi bjudit in fyra olika föreläsare. Programmet startar kl 14.
 • Utarbetad kvinna lutar sig mot ett fönster
  Filmer om återhämtning för chefer och medarbetare
  Under en lång tid har många medarbetare inom vården varit högt belastade på grund av den rådande pandemin. Därför har vi tillsammans med våra kollegor på Västra Götalandsregionens företagshälsovård tagit fram två filmer med fokus på just återhämtning.