Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Välkommen till Institutet för stressmedicin

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Läs mer om ISM:s verksamhet

Nyheter

 • Ensam kvinna på kontor
  Goda råd vid hybridarbete
  Tydliga riktlinjer och samtidigt få välja fritt var man arbetar. Så vill vi ha det i framtida hybridarbete. Läs intervjun med Maral Babapour Chafi i DU&jobbet om ISMs nya studie av utmaningar i kontorsarbete efter pandemin.
 • Kvinnlig sjuksköterska med munskydd
  Inspirationsbok för återhämtning
  Återhämtning är centralt för att vi skall orka över tid. Nu finns en ny inspirationsbok om återhämtning i arbetet, som även gäller dig som arbetar på distans. Vi kompletterar med användbara länkar  om hur man kan skapa förutsättningar för återhämtning i arbetet.
 • En person hoppar över en klyfta till framtiden
  Ny studie om kontorsarbete efter pandemin
  På grund av Covid-19 pandemin har distans- och hybridarbete blivit allt vanligare. Artikeln syftar till att identifiera behov och utmaningar för en hållbar arbetsmiljö vid framtida distans- och hybridarbete.