Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Välkommen till Institutet för stressmedicin

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Läs mer om ISM:s verksamhet

Nyheter

 • Kvinna går i trappa på arbetsplatsen
  Allt fler blir sjukskrivna på grund av stress
  Antalet svenska som är sjukskrivna på grund av stress har femdubblats under det senaste decenniet och 80 procent av de sjukskrivna är kvinnor. Två av dem Läkaren Yvonne 64 och kommunikatören Carin 37, kan vi läsa om i Göteborgs-Postens artikel.
 • Två deltagare i möte vid konferensbord och andra digitalt via skärm
  Åter till kontoret - vad innebär det?
  När vi efter lång tids distansarbete återvänder till kontoret, vad är det då vi återvänder till? Blir det ett hybridkontor med blandning av kollegor/medarbetare på distans och fysiskt på plats och vad innebär det i så fall i form av utmaningar och möjligheter? ISM forskar på detta. Läs intervjun i suntarbetsliv.
 • Möte i aktivitetsbaserat kontor
  Nätverksträff 23 november
  Hur påverkas arbetsmiljön av ett framtida kontorsarbete med olika varianter av kontor, distans och hybridarbete? På denna nätverksträff kommer forskare och praktiker att förbereda oss för de olika utmaningar vi står inför.