Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Välkommen till Institutet för stressmedicin

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Läs mer om ISM:s verksamhet

Nyheter

Äldre vårdpersonal som arbetarpå sjukhus
De äldres kompetens behövs inom vården - så ska regionen få dem att stanna kvar
Vi blir allt äldre och vårdbehovet ökar. De äldres kompetens inom vården behöver därför tas tillvara. I VGR pågår just nu ett projekt där minst 180 erfarna sjuksköterskor och läkare ska rekryteras som mentorer till yngre kollegor.
Här byter alla arbetsplats - varje dag
Det har nu gått ett tag sedan 1900 medarbetare i Västra Götalandsregionen flyttade in i Nya Regionens hus i Skövde och Göteborg. Miljöer som är anpassade för ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Läs intervju i Dagens samhälle med ansvarig projektledare samt forskare från ISM.
Man vid skrivbord och en rad pärmar med papper
Cheferna riskerar att drunkna i administration
Varför väljer vissa chefer att lämna sin tjänst i offentlig sektor, medan andra stannar kvar? Detta har forskarna Anna Cregård, Högskolan i Borås och Linda Corin, Institutet för stressmedicin undersökt närmre.