Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Välkommen till Institutet för stressmedicin

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Läs mer om ISM:s verksamhet

Nyheter

 • Headset mot ljus bakgrund
  Nätverksträff den 3 juni
  Lyssna till Niklas Altermark som berättar om Avslagsmaskinen - sjukförsäkringen som bestraffningssystem för sjukdom.
 • Kvinna vilar huvudet i händerna vid arbetsbordet
  Se inspelningen av nätverksträffen Psykisk hälsa i arbetslivet
  Nu finns den inspelade nätverksföreläsningen att ta del av i efterhand. Den kommer att finnas tillgänglig att se fram till den 25 maj. Föreläsningen presenterade den rykande färska antologin om Psykisk hälsa i arbetslivet, som sammanfattar ett flerårigt forskningsprogram på Göteborgs Universitet.
 • Kvinna som plockar med böcker i en bokhylla och ler mot kameran
  Ögat på stressforskning - Digital konferens
  Hur vi bäst främjar återgång i arbetet är ett "wicket issue", alltså ett elakt problem, konstaterade Lisa Björk, utvecklingsledare och forskare vid ISM, när hon medverkade vid konferensen "Ögat på stressforskningen: från forskning till praktik". Konferensen anordnades av Stockholm Stress Collaborative den 16 april men du kan ta del av den digitalt via länk här.