Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stressmedicin

Välkommen till Institutet för stressmedicin

Vi bedriver forskning och utvecklingsarbete samtidigt som vi förmedlar kunskaper och erfarenheter om stress, hälsa och psykosocial arbetsmiljö.

Läs mer om ISM:s verksamhet

Nyheter

 • Kvinna talar i telefonen på kontoret
  Merparten av patienter med utmattningssyndrom behöver göra förändringar i arbetslivet
  Sju år efter behandling av utmattningssyndrom har majoriteten av patienterna gjort någon form av förändring i arbetslivet. Det visar en studie som har följt patienter som varit inskrivna på ISM:s patientmottagning.
 • Kvinna vattnar solrosor i en trädgård
  Positiva upplevelser av naturbaserad rehabilitering
  Patienter med långvarig, stressrelaterad psykisk ohälsa beskrev positiva upplevelser och flera fördelar med att delta i naturbaserad rehabilitering (NBR). Men på grund av det begränsade antalet studier bedöms evidensen för detta i nuläget som låg till måttlig.
 • Regionens hus i kvällsbelysning
  Forskning om nya kontorslösningar uppmärksammas
  Pandemin har inneburit nya arbetssätt så som hybridarbete - en kombination av distans- och kontorsarbete. Detta ställer frågan kring framtidens kontor i en ny dager och skulle kunna skapa ett uppsving för den aktivitetsbaserade arbetsformen.