Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Rostad crunchymüsli

Rostad crunchymüsli

  • 1 dl vatten (värm till ljummet)
  • 2 msk rapsolja
  • 1-2 msk flytande honung (alternativt sirap) 
    OBS! Undvik honung till barn under 1 år
  • 2,5 dl havregryn
  • 2,5 dl rågflingor
  • 1 dl pumpafrö och/eller solrosfrö*
  • 0,75 dl linfrö och/eller vetekli
  • ½-1 dl hackad mandel eller nötter*
  • 1-2 dl torkad frukt i bitar, till exempel aprikos, russin, katrinplommon eller äpple
  • Smaksättning om önskas: cirka 1 msk kanel, kardemumma, kakao eller pepparkakskrydda.

Gör så här: Sätt ugnen på 200 °C. Blanda vatten, olja och honung i en bunke. Blanda ner alla de torra ingredienserna utom den torkade frukten. Bred ut blandningen i en långpanna. Ställ in i ugnen och rosta 10-15 minuter. Rör runt några gånger under tiden. Låt svalna, blanda sedan i den torkade frukten.

* Undvik hela eller stora bitar av nötter och större frön till barn under 2 år så att de inte sätter i halsen.

Senast uppdaterad: 2023-05-17 11:07