Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Köttfärssoppa

Köttfärssoppa

4 portioner

  • 3 fasta potatisar (cirka 250 g)
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 400 gram köttfärs, nöt eller vegetarisk färs
  • 1 msk rapsolja
  • ½ - 1 tsk salt med jod
  • Svartpeppar
  • Eventuellt 1 tsk paprikapulver
  • Eventuellt 1 tsk spiskummin
  • 1 förpackning krossade tomater (med chilismak för mer hetta), cirka 400 g
  • 1 liter vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • Surdegsbröd

Gör så här: Skala potatis och dela i bitar. Skala morötterna och riv grovt. Hacka löken. Fräs lök, morötter och köttfärs i olja. Krydda med salt och peppar. Ytterligare smaksättning kan görasmed paprikapulver och spiskummin.

Häll över krossade tomater och vatten. Lägg i potatis och buljongtärning. Låt koka under lock cirka 10–15 min, tills potatisen är mjuk. Späd med mer vatten om tunnare konsistens önskas.

Servera köttfärssoppan tillsammans med surdegsbröd.

Tips! Potatisen kan bytas ut mot pasta för variation.

Tänk på att

Experimentera och variera gärna med olika ingredienser och smaksättningar. Tänk bara på att undvika kryddor som innehåller salt. Ett tips är att komponera måltiderna enligt tallriksmodellen. Både färska och frysta grönsaker går bra att använda. För att få variation kan man koka kött, helt eller delvis i till exempel krossade tomater, vatten, kokosmjölk, matlagningsgrädde, havregrädde och/eller lätt creme fraiche.

Senast uppdaterad: 2024-03-28 10:52