Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lyxig tacopaj

Lyxig tacopaj

4 portioner

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g flytande matfett
  • 1 dl lättmjölk
  • 400 g nötfärs
  • 1 förpackning svarta bönor á 230 g
  • 2 förpackningar majs á 150 g
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 burk tacosås, 230 g
  • 1 dl riven ost (17 % fetthalt)
  • 3 ägg
  • 2 dl lättmjölk
  • 2 krm peppar
  • Salt med jod
  • 1 liten röd paprika
  • ½ röd lök
  • Eventuellt ½ kruka koriander
  • 1 msk rapsolja
  • ½ lime

Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Blanda samman mjöl, bakpulver, matfett och mjölk till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda cirka 10 minuter. Stek nötfärs och smaksätt med tacokrydda och blanda i tacosåsen. Blanda ner 2 dl bönor och 1 dl majs. Häll ner köttfärssåsen i det förgräddade pajskalet. Strö över riven ost. Vispa ihop ägg och mjölk, smaksätt med peppar och lite salt. Häll äggstanningen över köttfärsen. Grädda i cirka 25 minuter i 200°C.

Tärna paprika och finhacka lök samt koriander. Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs bönor, majs och lök tills det fått färg.

Tillsätt paprikan. Ta bort från värmen och tillsätt lime och koriander.

Servera tacopajen tillsammans med majssalladen

Senast uppdaterad: 2024-03-28 16:05