Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Köttfärssås

Köttfärssås

4 portioner

  • 4 portioner fullkornspasta
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g nötfärs
  • 1–2 krm svartpeppar
  • ½ tsk salt med jod
  • 1 tsk oregano eller timjan
  • 1–2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 250 g broccoli, i små buketter


Gör så här: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Skala och finhacka morötter, lök och vitlök. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller gryta. Stek blandningen på medeltemperatur i cirka 2 minuter. Blanda ner färsen och stek under omrörning i cirka 5 minuter. Tillsätt peppar, salt, oregano eller timjan och tomatpuré. Häll på krossade tomater samt vatten. Smula ner buljongtärningen. Låt köttfärssåsen koka på lägre värme i cirka 15 minuter.

Koka upp 1 liter vatten. Lägg broccolin i vattnet och låt koka 2 minuter. Häll av vattnet.

Servera Köttfärssåsen tillsammans med fullkornspasta och kokt broccoli.

Tänk på att

Experimentera och variera gärna med olika ingredienser och smaksättningar. Tänk bara på att undvika kryddor som innehåller salt. Ett tips är att komponera måltiderna enligt tallriksmodellen. Både färska och frysta grönsaker går bra att använda. För att få variation kan man koka kött, helt eller delvis i till exempel krossade tomater, vatten, kokosmjölk, matlagningsgrädde, havregrädde och/eller lätt creme fraiche.

Senast uppdaterad: 2024-03-28 15:43