Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Omelett

Omelett - snabbt och lätt!

En omelett
Fotograf: Pixabay
4 portioner.
  • 6-8 ägg
  • 1 msk vatten per ägg
  • 1/2 tsk salt med jod
  • Vitpeppar
  • 1 msk rapsolja

Blanda ägg, vatten och kryddor lätt. Fräs omeletten i oljan på medeltemperatur tills äggstanningen stannat. Servera med bröd och grönsaker vid sidan om. Avsluta gärna med en frukt.

För en matigare omelett, fräs först på medeltemperatur i lite olja:

  • 1 hackad vitlöksklyfta eller ½ gul hackad lök
  • 1 centimeter färsk hackad eller riven ingefära
  • 1 morot (skala ner ”morotslockar” direkt i pannan)
  • 2 kokta potatisar i bitar

Slå över omeletten. Lägg  skivad tomat, oliver och 2 msk riven ost på omeletten medan den steks klar.

Senast uppdaterad: 2023-03-08 14:22