Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Allmänläkarkurser

Avbokningar

Avbokning av kurs ska ske skriftligt via mejl. Kursdeltagare kan avboka sig utan avgift fram till två månader innan kursstart. Vid avbokning efter sista avbokningsdag måste kursen betalas i sin helhet. Detta gäller även vid sjukfrånvaro eller vård av barn. Kursdeltagaren får själv ordna med en eventuell ersättare.

Fakturering av kurs

Fakturering av kurs sker i samband med kursstart.

Vårens kurstillfällen

Vårens kurstillfällen publiceras i oktober, ordinarie ansökningsperiod är oktober-december.

Hösten kurstillfällen

Höstens kurstillfällen publiceras i april, ordinarie ansökningsperiod är april-maj.

Väntelistor

På vissa kurser finns det möjlighet att skriva upp sig på väntelista efter sista ansökningsdag. Länkar till väntelistor finns på respektive kurssida.

Målgrupper

Allmänläkarkurser arrangerar utbildning för läkare verksamma inom allmänmedicin.  Vi erbjuder kurser som är obligatoriska för ST-läkare samt ett antal kliniska kurser.  Vår huvudsakliga målgrupp är ST-läkare i allmänmedicin anställda på offentliga och privata vårdcentraler i Västra Götalandsregionen.

I mån av plats välkomnar vi även specialister i allmänmedicin (oberoende av anställningsform) samt ST-läkare från övriga delar av landet att delta i våra kurser. Läkare från Västra Götalandsregionen prioriteras om det är fler sökande än platser till en kurs.

Kvalitetskriterier

  • Specialister i allmänmedicin ansvarar för utbildningens innehåll, konstruktion och genomförande
  • Tyngdpunkt på interaktiv pedagogik
  • Kvalitetsgranskning av specialitetsföreningen SFAM, Svensk förening för allmänmedicin

Senast uppdaterad: 2023-12-01 17:22