Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allmänläkarkurser

kursdeltagare

Avbokningar

Efter ett par år av pandemi så har vardagen nu återgått mer eller mindre till det vanliga och i och med detta behöver vi återgå till tidigare rutiner gällande fakturering och avbokningsregler för vår kursverksamhet.

Detta innebär:

  • Faktura på kursen skickas cirka en månad innan kursstart.
  • Deltagaren kan avboka sig utan avgift fram till 2 månader innan kursstart. Vid avbokning efter detta datum måste kursen betalas i sin helhet – eller så får deltagaren själv ordna en ersättare. Detta gäller även vid sjukfrånvaro och/eller vård av barn.

Vårens kurstillfällen

Vårens kurstillfällen publiceras i oktober, ordinarie ansökningsperiod är oktober-december.

Hösten kurstillfällen

Höstens kurstillfällen publiceras i april, ordinarie ansökningsperiod är april-juni.

Restplatser

De kurstillfällen som inte blivit fyllda vid sista ordinarie ansökningsdag är öppna för anmälan till restplats.

Målgrupper

Allmänläkarkurser arrangerar utbildning för läkare verksamma inom allmänmedicin.  Vi erbjuder kurser som är obligatoriska för ST-läkare samt ett antal kliniska kurser.  Vår huvudsakliga målgrupp är ST-läkare i allmänmedicin anställda på offentliga och privata vårdcentraler i Västra Götalandsregionen.

I mån av plats välkomnar vi även specialister i allmänmedicin (oberoende av anställningsform) samt ST-läkare från övriga delar av landet att delta i våra kurser. Läkare från Västra Götalandsregionen prioriteras om det är fler sökande än platser till en kurs.

Kvalitetskriterier

  • Specialister i allmänmedicin ansvarar för utbildningens innehåll, konstruktion och genomförande
  • Tyngdpunkt på interaktiv pedagogik
  • Kvalitetsgranskning av specialitetsföreningen SFAM, Svensk förening för allmänmedicin

Senast uppdaterad: 2022-06-21 15:25