Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Regional kunskapsstyrning

Vårdpersonal tittar på bilder av hjärnan
Fotograf: SKL

Kunskapsorganisationen i Västra Götalandsregionen har anpassats till det nationella systemet för kunskapsstyrning i hälso- och sjukvård.

Ett motsvarande arbete pågår i alla Sveriges regioner, med stöd av Sveriges kommuner och regioner (SKR). Förändringen innebär att arbetet med kunskapsunderlag, i större utsträckning än tidigare, görs gemensamt på nationell nivå och ett större fokus kan läggas regionalt och lokalt på implementering och förbättringsarbete.

VGR har etablerat regionala programområden och regionala processteam som ansvarar för utveckling av vårdprocesser inom olika kliniska specialiteter. Samverkan sker med samordningsråd för chefer inom hälso- och sjukvården i VGR, med kommuner i Västra Götaland (genom VästKom) och på sjukvårdsregional nivå med Region Halland.

Målet med en sammanhållen kunskapsstyrning är att vårdpersonalen ska få ett bättre stöd vid behandlingar, att patienter upplever en höjd kvalitet och att vården blir mer jämlik.

Mer information

Regional kunskapsstyrning på Vårdgivarwebben

Regional kunskapsstyrning ingår i delområde Kvalitetsdriven verksamhetsutveckling

Lars Rex

Handläggare, hälso- och sjukvård, tandvård och rehabilitering, psykiatri
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-09-08 12:47