Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Inn2Health

Innovation inom life science måste mer än tidigare utgå från vårdens behov och villkor.

Inn2Health är ett treårigt samverkansprojekt som inleddes i januari 2019. Projektet drivs av Sahlgrenska Science Park tillsammans med Johanneberg Science Park, Lindholmen Science Park, Science Park Borås, Science Park Skövde, Wargön Innovation/Innovatum, MedTech West och Västra Götalandsregionen (VGR).

Skapa och testa lösningar

Kärnan i projektet är att utgå från hälso- och sjukvårdens behov, där parter från industri, akademi och hälso- och sjukvård samverkar för att skapa och testa lösningar.

En av de stora fördelarna med projektet är att Västsverige har branscher och erfarenheter som kompletterar varandra särskilt bra i utvecklingen av digitala tjänster och produkter.

Väsentliga delar under utvecklingen är de krav och villkor som måste uppfyllas av produkter och tjänster vid användning i vårdmiljö.

VGR deltar med resurser från Innovationsplattformen, koncerninköp och representanter från vården. Inn2Health finansieras av Regional utveckling i Västra Götalandsregionen och Tillväxtverket.

Budget är 13 miljoner kronor under treårsperioden.

Senast uppdaterad: 2019-08-30 10:48