Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Samverkan med regional utveckling

Regional utveckling och koncerninköp arbetar strukturerat och långsiktigt för ökad innovationskraft i Västra Götalandsregionen.

På så sätt främjas innovation i näringslivet i Västra Götaland såväl som internt inom Västra Götalandsregionen (VGR). 

Samverkansforum 

Det gemensamma forumet arbetar med att identifiera och driva långsiktiga satsningar som är av gemensamt intresse för VGR:s verksamheter och föremål för upphandling.

Samarbete för bättre utväxling

Livsmedel, textiler och Life Science är några av de områden som identifierats i kartläggningen för långsiktiga samarbeten. Det gemensamma arbetet ger en bättre utväxling för att förflytta branscher i Västra Götaland. Utvecklingsåtgärder kombinerat med att agera medveten kund genom upphandling bidrar till att fler företag kan lämna anbud, vilket i sin tur kan bidra till ökad sysselsättning.

Life science

Projektet ska bland annat öka innovationen i hälso- och sjukvården, möjliggöra samverkan med forskare och företag och bidra till att nya lösningar i vården till nytta för patienter och medborgare.

högar med jeans

Cirkulärt mode och hållbara miljöer

Projektet ska stärka innovationen för cirkulär ekonomi inom textil- och möbelbranschen i Västra Götaland. Detta ska bidra till ett ökat utbud och efterfrågan av cirkulära och giftfria produkter/tjänster/system.

grönsaker och frukt

Livsmedel och gröna näringar

Ett av målen med projektet är att en mer hållbar livsmedelsproduktion för att möta utmaningar inom klimat- och miljöområdet och för att möta ökande kundkrav.

Senast uppdaterad: 2019-08-30 11:17