Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Grundkurs trädgård

Hand håller jordig planta och i bakgrunden står en leende kvinna

Grundkurs trädgård är en allsidig trädgårdsutbildning som förbereder dig för skötsel av grön utemiljö i stora delar av branschen.

Kursen är en distansutbildning på halvfart som omfattar 500 poäng och innehåller platsbundna träffar, om tre sammanhängande dagar varje månad. En del av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL).

I beskärning och trädvård går du igenom grunderna för beskärning och gör praktiska övningar. Det ger grunderna för att planera och genomföra beskärning av fruktträd i privatträdgårdar och skapa förståelse för parkträds hälsotillstånd och vitalitet.

Skötsel av utemiljöer är en kurs som följer säsongerna och du arbetar med de moment man kan ställas inför under skötsel av trädgårdsmiljöer i privat- och offentlig miljö.

Trädgårdsanläggning är en kurs där du provar på olika moment inom trädgårdsanläggning. Bland annat lägger du plattor, bygger en mur och tittar på trappkonstruktioner.

I växtkunskapen läggs grunden för att arbeta med växter. Du lär dig ett begränsat sortiment växter, deras vetenskapliga namn, hur de kan användas och lär oss känna igen dem alla delar av året.

I trädgårdsodlingskursen går du igenom grunderna för odling av trädgårdsväxter, grönsaker, frukter och bär. Kursen ger bland annat förståelse för hur jord och näring fungerar och hur det påverkar växter.

Efter utbildningen kan du exempelvis arbeta på kommunal parkavdelning, kyrkogård eller inom privata trädgårdsföretag.

Du som studerande kommer under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform Its learning. Där finns distansundervisningsmaterial i form av inläsningsmaterial och filmade föreläsningar. Du gör också övningar och inlämningsuppgifter via utbildningsplattformen. 

Antagning sker till Vuxenutbildningscentrum Uddetorp. Du som studerande kommer att ha undervisning på våra anläggningar Uddetorp i Skara och Sötåsen strax utanför Töreboda.

Förkunskap

Du ska minst ha grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik

Ämnesområde

Naturbruk

Kurskategori

Naturbruk

Studieform

Halvfart-distans

Kurser

 
Sökbar: 2020-11-01 - 2020-11-30

Kursstart: 2021-02-22
Kursslut: 2022-02-18

Ida Skog

Yrkeslärare med utbildningsansvar
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Vid frågor om antagningen

Naturbruksförvaltningens växel
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-11-20 13:31