Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Djurskötare - lantbruksdjur

ko

Vår utbildning till djurskötare för lantbruk med inriktning mot mjölk och gris ger dig grundläggande kunskaper för att kunna arbeta professionellt med de vanligaste produktionsdjuren i svenskt lantbruk.

Utbildningen passar dig som vill arbeta med skötsel av lantbruksdjur, men behöver praktiska och teoretiska grundkunskaper. Du får bland annat lära dig om djurens beteende och biologi, skötsel, utfodring, avel och förebyggande hälsovård. Under utbildningen ges även en introduktion om maskiner och teknik som används inom djurhållning idag.

Utbildningen inleds med kursen Djuren i naturbruket. Då varvas praktiska övningar på skolans jordbruk med studiebesök och teoretisk undervisning. Djuren i naturbruket har tre skolförlagda dagar per vecka och två hemstudiedagar.

Sedan läser du yrkeskurser där du kan fördjupa dig inom mjölk och gris och du gör APL (arbetsplatsförlagd utbildning) på lantbruksföretag med modern djurhållning. Yrkeskurserna har två skolförlagda dagar och tre dagar APL per vecka.

APL görs med fördel på din hemort. En mindre del av de skolförlagda momenten kan genomföras på distans. Utbildningen ges på helfart 100 procent och omfattar 25 veckors studier om totalt 500 poäng.

Du som studerande kommer under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform. Du behöver ha tillgång till dator och internet under studietiden.

Antagning sker till Vuxenutbildningscentrum Uddetorp. Du som studerande kommer att ha undervisning på våra anläggningar Uddetorp i Skara och Sötåsen strax utanför Töreboda.

Förkunskap
Godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andra språk, engelska och matematik.
Ämnesområde
Naturbruk
Kurskategori
Naturbruk
Studieform
Helfart-skolförlagd
Kurser

Pågående utbildning: 2020-09-07 - 2021-03-12
Planering av kommande utbildningsstart pågår, beslut ej taget.

Lilian Graje

Yrkeslärare med utbildningsansvar
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Vid frågor om antagningen

Naturbruksförvaltningens växel
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-09-24 16:04