Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Handelsträdgård

handelsträdgård

I det här kurspaketet får du lära dig grunderna i floristyrket, växtkunskap, skötsel, beskärning och trädvård.

Kursen är en 50 veckors distansutbildning med 50 % studietakt som omfattar 500 poäng och innehåller platsbundna träffar, om tre sammanhängande veckodagar vid 8 tillfällen. En del av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande, 25 dagars APL fördelat på 4 perioder under utbildningstiden. Du som studerande kommer under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform PingPong.

Utbildningen ger dig grundkunskaper inom bland annat växtkunskap med namnkunskap av buskar, träd, barrväxter, perenner, annueller och snittblommor. Identifiering, skötsel och förökning av trädgårdsväxter, hur du skapar olika miljöer i trädgården funktionellt och estetiskt med färg och form. Du kommer att få lära dig om jordbearbetning, jordblandningar, bevattning och gödsling. Under kursen beskärning och trädvård lär du dig grunderna inom beskärning av fruktträd, häckar och buskar samt planering och ergonomi.

Utbildningen ger dig även baskunskaper inom floristyrket i kursen Hantverk intro med bland annat tekniker för att skapa vackra buketter, kransar och dekorationer. Skötsel och hantering av snittblommor, planering, ekonomi, försäljning och servicekunskap.

Efter utbildningen är du förberedd för ett arbete inom försäljning och rådgivning av trädgårdsväxter, och produkter, försäljning inom snittblommor med buketter och olika blomsterarbeten samt uppdragsarbeten inom trädgård.  Du kan exempelvis arbeta på en handelsträdgård eller ett större garden center. 

Antagning sker till Vuxenutbildningscentrum Uddetorp. De platsförlagda träffarna sker på Vuxenutbildningscentrum Uddetorp i Skara. 

Förkunskap
Du ska minst ha grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik.
Ämnesområde
Naturbruk
Kurskategori
Naturbruk
Studieform
Halvfart-distans
Kurser

Kursstart: 2020-03-23
Kursslut: 2021-03-19

Studieperioder
2020-03-23 till och med 2021-03-21
Lov: v 29-30 

CSN

Utbildningen är CSN-berättigad och kostnadsfri men du behöver få din utbildning beviljad av din hemkommun. Ansökan till hemkommunen gör du i samband med den vanliga ansökningen till våra utbildningar som sker via ALVIS som öppnar via utbildningssidan när den är sökbar.

Sara Bengtzelius

Yrkeslärare med utbildningsansvar
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Vid frågor om antagningen

Naturbruksförvaltningens växel
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2019-10-31 10:05