Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Popup-funktioner

Vi har ingen inbyggd funktion för popup-fönster i Episerver, de fungerar dåligt för användare som surfar via mobilen och är oftast otillgängliga för användare som surfar med skärmläsare. Därför ska vi alltid försöka hitta en annan lösning.

Undvik popup-fönster

Den första regeln för användande av popup-fönster är försök undvika att använda dem.  Våra webbplatser är byggda för mobil i första hand och då fungerar popupfönster dåligt. 

Popup-fönster fungerar också mindre bra för användare som surfar via skärmläsare (används av blinda och synskadade). I de fall popup-fönstret täcker hela skärmen finns risken att användaren blandar samman bakåt- och stängknapparna och råkar stänga ursprungsfönstret när hon egentligen bara vill backa.

Vill du veta mer om varför vi inte använder popup-fönster kan du läsa om dem i Vägledning för webbutveckling,  riktlinjer för hur man bör arbeta med webbplatser i offentlig sektor. 

Information om Popup-fönster i vägledning för webbutveckling

Senast uppdaterad: 2019-03-26 10:52