Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Ortopediavdelning 3

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag
15:00 - 19:00

Besöksadress

Lasarettsgatan 1
442 41 Kungälv

Ortopediavdelning 3 tar emot dig med ortopediska sjukdomar. Vi bedriver både akut och planerad vård. Framför allt vårdar vi patienter som ska operera in en ny höft- eller knäled samt patienter som genomgår rygg- eller frakturkirurgi.

För dig som kommer för att operera in en ny höft- eller knäled arbetar vi i ett team av olika yrkesgrupper – läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut – för att din tid här på sjukhuset ska bli så bra som möjligt. Vi ser till att du som patient fått information om samtliga led i processen redan innan den påbörjas, och att du även känner till ditt eget ansvar i rehabiliteringen. Syftet är att uppnå ett så bra resultat som möjligt.

Din vistelse hos oss

Vårt mål är att du och dina närstående ska känna er väl bemötta och omhändertagna hos oss.

Avdelningen är inte uppdelad i kvinnliga eller manliga salar. Vid din sängplats finns sängbord och läslampa. På rummet finns en garderob där du kan låsa in dina personliga tillhörigheter. Det finns ett dagrum där du kan sitta och äta dina måltider, se på tv, umgås eller läsa.

Om du ska genomgå en planerad operation blir du i regel kallad till ett förberedande besök. Vid besöket tas prover och du får prata med läkare, narkosläkare och sjuksköterska. Om du behöver ytterligare information inför din planerade vistelse hos oss, kontakta operationskoordinator mån–tors kl. 09.00–11.30 på telefon 0303-986 35, val 3.

Checklista inför din vistelse

Ta med:

  • Legitimation, kallelse och frikort.
  • Aktuell medicinlista, ev. licenspreparat, inhalationer, ögondroppar eller salvor.
  • Toalettartiklar, inneskor/tofflor och ev. gånghjälpmedel.
  • Kläder och pengar som du kan behöva när du åker hem igen. Lämna andra värdesaker hemma (t.ex. smycken och klockor).
  • Mobiltelefon, laddare, dator/surfplatta (om du vill det). Märk dem gärna med ditt namn.

Vi ber dig visa hänsyn till dina medpatienter genom att ha låg ringsignal och inte ringa sent på kvällar och nätter.

Vi som arbetar här

Vår avdelning har 25 vårdplatser uppdelade i tre vårdlag. Vården bedrivs i nära samarbete mellan sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, medicinsk sekreterare, fysioterapeuter och arbetsterapeut. Vi har också kurator, sjukhuskyrka och dietist knutna till verksamheten.

Vi har utbildningsansvar på avdelningen och det förekommer därför studenter och elever. Du som patient har rätt att säga om du inte vill ha student närvarande under ditt besök.

Alla som arbetar här på avdelningen, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Om du har synpunkter på den vård, behandling eller bemötande du har fått, är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till vårdenhetscheferna eller lägg en lapp i vår brevlåda i dagrummet.

Ansvariga för avdelningen

Helén Gustafsson, vårdenhetschef
Telefon 0700-82 59 29
E-post: helen.maria.johansson@vgregion.se

Elisabeth Isaksson, vårdenhetschef
Tfn 0722-03 40 56
E-post: elisabeth.isaksson@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2021-02-22 14:35