Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hälsofrämjande sjukhus

Kungälvs sjukhus är med i nätverket Hälsofrämjande sjukvård (HFS). Nätverket initierades av Världshälsoorganisationen 1991 och omfattar i dag drygt 800 sjukhus och vårdorganisationer i över 40 länder.

Såsom hälsofrämjande sjukhus arbetar Kungälvs sjukhus med information och stödåtgärder där patientens egen uppfattning om sin hälsa och livskvalitet sätts i fokus. Sjukhuset ordnar också aktiviteter för att inspirera medarbetarna att satsa på sin hälsa.

Tobaksfritt sjukhus

Kungälvs sjukhus är sedan flera år ett tobaksfritt sjukhus. Sjukhusets café säljer inte tobak och ingen rökning är tillåten inne på sjukhuset eller på sjukhusområdet, med undantag för vissa utsedda platser utomhus.

Rökförbudet gäller alla – både medarbetare, patienter och besökare. Vi ber alla som besöker sjukhuset att respektera reglerna kring rökning. Vi vädjar särskilt om att du inte röker utanför sjukhusets entréer eftersom det finns patienter som måste passera och som blir sjukare av röken.

Tobaksfri operation

Den som ska genomgå en planerad operation på sjukhuset tillfrågas alltid om hen röker. Rökning i samband med operation medför större risk för försämrad sårläkning och komplikationer. Det lönar sig att göra ett rökstopp i god tid före operationen.

Fysisk aktivitet på recept (FaR)

Anpassad fysisk aktivitet kan påverka hälsan positivt vid en rad sjukdomstillstånd. Läkare och annan legitimerad personal kan därför skriva ut fysisk aktivitet på recept. Tillsammans med receptet kan du få en aktivitetsdagbok. På sjukhuset kan fysisk aktivitet på recept skrivas ut för bl.a. hjärt-kärlsjukdomar, diabetes, artros, KOL, långvarig smärta, yrsel, långvariga ryggbesvär och depression.

Läs mer:


Senast uppdaterad: 2021-05-10 12:03