Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

ST-utbildning (specialisttjänstgöring)

På Kungälvs sjukhus finns 75 ST-block fördelade mellan psykiatri, barn- och ungdomspsykiatri, internmedicin, kirurgi, ortopedi, urologi, geriatrik, radiologi, akutsjukvård samt anestesi/intensivvård.

Sjukhuset har ett växande befolkningsunderlag och det stora, osorterade patientflödet ger goda förutsättningar för en klinisk bredd. Samarbetet mellan de olika klinikerna fungerar mycket väl.

Utbildningsorganisationen bakom ST-utbildningen strävar efter att utveckla sjukhusets utbildning till att ligga i framkant, bl.a. genom utvecklingsprogrammet "STellan". Programmets innehåll är utformat för att uppfylla sjukhusets önskan om att läkare ska vara en delaktig yrkesgrupp som aktivt bidrar till och formar sjukhusets arbetssätt och framtid. STellan lever också upp till den gemensamma målbeskrivningen för ST och har därför utbildning i ledarskap, kommunikation och förbättringskunskap.

Kontakt

Helena Fredberg Edebo, förvaltningsstudierektor
Tfn 0303-981 53 
E-post: helena.fredberg_edebo@vgregion.se

Anita Hellström, assistent/utbildningssekreterare
Tfn 0303-987 74
E-post: anita.hellstrom@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2016-10-27 15:32