Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Coronavirus/covid-19 Vi ber dig som är närstående till någon av våra patienter att undvika besök på sjukhuset, och aldrig göra ett besök om du har luftvägssymtom.

Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om när och hur du ska kontakta vården.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 113 13.

På Folkhälsomyndigheten finns information om coronavirus/covid-19 på flera språk.

Sjukhusen i väster

Förvaltningen Sjukhusen i väster bildades den 1 januari 2019 och består av Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus.

Inom ramen för en gemensam förvaltning kan sjukhusen använda sina samlade resurser för att ge patienter en trygg och säker vård. Cirka 3 000 medarbetare arbetar varje dag vid Sjukhusen i väster för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Sjukhusen i väster ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo specialistsjukhus.

Varför en gemensam förvaltning?

Genom organiseringen i en gemensam förvaltning får vi möjligheter att enklare samordna utbud och kapacitet mellan och inom förvaltningens olika sjukhus och med andra vårdaktörer.

Målet är att bygga en framtidssäkrad och tillgänglig hälso- och sjukvård för invånarna, med hög kvalitet, stor delaktighet och där olika aktörer enkelt kan samverka.

Senast uppdaterad: 2020-01-15 11:01