Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Om Kungälvs sjukhus

Vårt mål är att uppnå högsta kvalitet i vården och den medicinska behandlingen. Både patienter och deras närstående ska känna att de blir bemötta med omtanke och respekt. Vår utgångspunkt är att varje människa är unik med förmåga att utvecklas och ta ansvar för sin livssituation.

Kungälvs sjukhus erbjuder specialistvård och akutmottagning för internmedicin, kirurgi, ortopedi, geriatrik och psykiatri. Vid sjukhuset finns även intensivvård, radiologi och laboratoriemedicin. Vårt mål är att ge högsta kvalitet i det medicinska omhändertagandet.

Kungälvs sjukhus är medlem i nätverket för hälsofrämjande sjukhus och vårdorganisationer. Det innebär att vi arbetar med att förebygga sjukdomar och uppmuntrar såväl patienter som medarbetare till en hälsosam livsstil.

Sjukhuset har ett nära samarbete med vårdcentraler och kommuner i närområdet. Syftet är att patienten inte ska behöva känna av några organisatoriska gränser mellan region och kommun, eller inom regionen, när det gäller hälso- och sjukvårdsansvaret.

Korta fakta 2018

  • Områdesansvar för ca 129 440 invånare
  • 1 743 anställda
  • 214 vårdplatser
  • 10 893 vårdtillfällen inom somatisk slutenvård
  • 995 vårdtillfällen inom psykiatrisk slutenvård
  • ca 133 180 besök inom öppenvården (somatiska och psykiatriska mottagningar, akutmottagning samt barn- och ungdomspsykiatriska mottagningar)
Senast uppdaterad: 2019-01-29 11:31