Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Geriatrikavdelning 5

Kontaktuppgifter

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Förfrågningar om t.ex. receptförnyelse eller diagnoser kan inte göras via e-post. Ring eller använd 1177 Vårdguidens e-tjänster för denna typ av ärenden.

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag 13:00 - 19:00

Besöksadress

Lasarettsgatan
442 34 Kungälv

Vägbeskrivning

Med bil från E6, kör av vid Kungälvsmotet. Följ vägskyltar. Med buss, åk till Kungälvs resecentrum, byte till anslutande buss mot sjukhusområdet. Se skyltning på sjukhusområdet och i sjukhusets huvudentré.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Kungälvs sjukhus Geriatrikavdelning 5
442 83 Kungälv

På geriatrikavdelning 5 tar vi emot patienter med olika ortopediska åkommor.

De flesta som kommer till oss är äldre personer som har råkat ut för något trauma som fall eller trafikskador, eller som behöver amputeras på grund av olika sjukdomstillstånd.

Vi tar också emot patienter som behöver komma igång med mobilisering eller optimera sin läkemedelsbehandling, samt patienter som läggs in via smärtmottagningen för medicinjustering.

Din vistelse hos oss

Hos oss lägger vi stor vikt vid din dagliga träning, vilken utgår ifrån dina behov. Vi har tillgång till flera olika hjälpmedel som kan underlätta din träning. Om det behövs får du hjälpmedel utskrivna till dig vid hemgång.

På avdelningen finns 25 vårdplatser varav tre enkelrum, tre dubbelrum samt fyra rum med fyra sängplatser i varje. Enkelrummen är i första hand avsedda för patienter som är svårt sjuka.

Vid din säng finns tillgång till egen garderob med litet värdeskåp, Vid sängen finns ett sängbord samt läslampa och det finns tillgång till wifi på hela avdelningen. Toalett och dusch finns i anslutning till rummet. Vi har ett dagrum med tv, där du kan äta din måltider om du vill. Maten som serveras lagas av sjukhusets eget kök. Det finns tillgång till att förvara egen mat/dryck i ett litet kylskåp. 

Checklista inför din vistelse

  • Om du är rökare får du endast röka på anvisad plats utomhus. Fråga personalen om du är osäker på var dessa platser är belägna.
  • Lämna värdesaker hemma, till exempel smycken, klockor. Avdelningen ansvarar inte för dessa!
  • Ta gärna med aktuell medicinlista, toalettartiklar.
  • Inför hemgång behöver du lämpliga skor och kläder och eventuellt pengar till att lösa ut recept eller till transporten hem.
  • Vi ber anhöriga att respektera avdelningens besökstider.

Vi som arbetar här

Under vårdtiden kommer du att träffa avdelningsläkarna, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnast/fysioterapeut och arbetsterapeut. Det finns även tillgång till kurator om det behövs. Om du behöver opereras så förbereder vi dig på avdelningen med bland annat provtagning och du får träffa narkosläkare samt ortopedläkare.

Ansvariga för avdelningen

Åsa Kuivanen, vårdenhetschef
Telefon: 0303-985 72
E-post: asa.kuivanen@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-05-16 10:32