Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Geriatrikavdelning 6

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag
15:00 - 19:00

Besöksadress

Lasarettsgatan 1
442 41 Kungälv

Geriatrikavdelning 6 är en strokeenhet. Arbetet i strokekedjan innefattar både akut omhändertagande, rehabilitering och hemrehab.

På avdelningen vårdas, utöver strokepatienter, också patienter med internmedicinska sjukdomar. Du som patient kommer företrädesvis till oss från akutmottagningen, men vissa patienter kan komma direkt från hemmet till oss.

Din vistelse hos oss

Vår avdelning har 28 vårdplatser. På ditt rum finns en garderob där du kan låsa in personliga tillhörigheter. Vi rekommenderar att man inte har några värdesaker på avdelningen, utan lämnar dem hemma eller ber någon anhörig ta med dem hem. Avdelningen ansvarar inte för personliga tillhörigheter. På avdelningen finns patientkläder att låna, men om så önskas går det bra att använda egna kläder.

Det är tillåtet att använda mobiltelefon på avdelningen. Det finns också möjlighet att hyra telefon att ha vid sängbordet. Faktura för hyran och samtalskostnad skickas hem till dig.

I dagrummen finns gemensam tv. Det finns möjlighet at hyra en liten tv om den är ledig. Ta gärna med en egen radio, då det finns få tillgängliga på avdelningen. Har du t.ex. en surfplatta eller smarttelefon är du välkommen att koppla upp dig och surfa gratis på vårt öppna närverk, VGR publikt.

Läkarna träffar patienterna tidig förmiddag varje vardag. Det finns också möjlighet till enskilt samtal med läkare. På helgdagar kommer jourläkare till avdelningen. Vid utskrivning samtalar du med din läkare. Skriv gärna upp sådant som du vill fråga läkaren om. Utskrivning sker alla dagar i veckan, både för- och eftermiddagar. Skulle du undra över någonting efter din hemgång är du välkommen att ringa till avdelningen.

Vi är tacksamma om besökstiderna hålls i möjligaste mån. De är utformade med tanke på att vila och rehabilitering inte ska hindras. Vi ber därför anhöriga att inte komma fler än två eller tre samtidigt in på rummet. Om möjligt kan du också följa din närstående ut i dagrummet.

Telefonsamtal till avdelningen besvaras på vardagarna av vår samordnare. Om möjligt ber vi er att ringa efter kl. 11.00. 

Checklista inför din vistelse

  • Ta med fotolegitimation.
  • Ta med aktuell medicinlista, toalettartiklar, egna kläder om så önskas.
  • Ta med pengar som du behöver när du åker hem.
  • Lämna värdesaker hemma.
  • Ta gärna med mobiltelefon och laddare.
  • Observera att hela sjukhuset är rökfritt.

Vi som arbetar här

På avdelningen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och läkare i team tillsammans med fysioterapeuter, arbetsterapeuter, logoped och kurator.

Ansvariga för avdelningen

Maria Bokedal, vårdenhetschef
Tfn 0761-46 49 44
E-post: maria.bokedal@vgregion.se

Åsa Kuivanen, vårdenhetschef
Tfn 0303-985 72
E-post: asa.kuivanen@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2021-05-10 10:50