Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fysioterapi

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Lasarettsgatan 1
442 41 Kungälv

Fysioterapeuterna på Kungälvs sjukhus arbetar på sjukhusets vårdavdelningar för medicin, kirurgi, ortopedi och geriatrik. Vi träffar också patienter på vissa av sjukhusets mottagningar.

Vi har hjärtrehabilitering, cancerrehabilitering, TIA-mottagning (transitorisk ischemisk attack) och återbesök efter vissa ortopediska skador.

Fysioterapeuten är även en del i teamet hemrehabilitering efter stroke.

Söka vård hos oss

Du kan inte själv söka till sjukhusets fysioterapimottagning, men om du vårdas på någon av våra vårdavdelningar och har ett rehabiliteringsbehov kommer vi att ta kontakt med dig. I vissa fall tar vi även kontakt med dig som har varit patient på sjukhuset för att erbjuda fortsatt rehabilitering.

Vid ditt besök hos oss

Läs igenom informationen på kallelsen som du har fått till ditt besök. Om du inte har fått en kallelse följer du de instruktioner du fick vid bokningen av din tid på mottagningen.

Kom till sjukhuset ca 10 minuter före den tid du är kallad till för att undvika förseningar. Anmäl dig och betala i receptionen i huvudentrén innan du går till mottagningen. Du kan betala med kort eller få en faktura. Ditt besök tar vanligen 30–60 minuter.

Avboka ditt besök om du inte kan komma, antingen genom att logga in till 1177 Vårdguidens e-tjänster eller genom att ringa oss.

Checklista inför ditt besök

Till besöket tar du med dig:

  • Kallelse
  • Legitimation eller annan ID-handling
  • Eventuellt högkostnadskort eller frikort

Vi som arbetar här

På mottagningen arbetar fysioterapeuter och rehabiliteringsassistenter.

Eftersom Kungälvs sjukhus har ett utbildningsansvar kan det periodvis finnas studenter hos oss. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Ansvariga för mottagningen

Monica Ahlberg, rehabchef
Tfn 0303-987 30
E-post: monica.ahlberg@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2023-06-08 16:43