Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Radiologimottagning

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Magnetkamera
måndag - torsdag
7:30 - 10:00
måndag - fredag
7:30 - 10:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besöksadress

Lasarettsgatan 1
442 41 Kungälv

Drop-in

måndag - fredag
7:45 - 15:00

Samtycke till SMS-påminnelse

Gå gärna in på 1177:s e-tjänster och lämna samtycke till sms-påminnelse (se rutan ovan), så skickar vi fortsättningsvis en sådan inför ditt besök!

Undersökningar

På 1177 finns mer information om de undersökningar vi utför:

Här utför vi lung- och skelettröntgen, ultraljud, datortomografi (DT), magnetisk resonanstomografi (MR) och genomlysning av till exempel matstrupe eller tjocktarm.

Radiologin är belägen en trappa upp från huvudentrén.

Mottagningen är öppen dygnet runt. Dagtid utförs planerade och akuta undersökningar samt drop in-undersökningar. Kvälls- och nattetid utförs akuta undersökningar. Legitimation ska alltid kunna uppvisas.

Söka vård hos oss

För att komma till oss måste din läkare skriva en röntgenremiss. Detta gäller alla röntgenundersökningar. Egenremiss gäller inte för röntgen. Remissen kan skickas elektroniskt eller via post.

Inför ett planerat besök hos oss (ej akut besök)

När undersökningen är bokad skickar vi en kallelse till dig med tiden och eventuella förberedelser inför undersökningen. Kontrollera vilket sjukhus du ska åka till då radiologisk mottagning finns på både Angereds närsjukhus, Kungälvs sjukhus och Frölunda specialistsjukhus, detta står i din kallelse.

Om du har fått en kallelse från oss och vill byta tid är vi tacksamma om du ringer och meddelar oss så snart du kan.

Om du är berättigad till sjukresa ska du kontakta den mottagning eller avdelning som skickat remissen till oss så beviljar de tillstånd för resa till och från oss.

Akut

Akuta undersökningar utförs dygnet runt.

Drop-in

Du är välkommen på drop-in för konventionell röntgen av skelett och lungor om din läkare skrivit en drop-in-remiss till oss. Det är viktigt att din läkare skriver detta i remissen, annars tidsbokas undersökningen och en kallelse skickas. Tidsbokade och akuta patienter går före vilket innebär att det ibland kan bli väntetid om du kommer på drop-in. Vi tar endast emot drop-in där max tre undersökningar önskas. Se öppettider för drop-in högst upp på sidan.

Observera att drop-in är till för undersökningar som inte är akuta.

Vid ditt besök hos oss

De flesta typer av undersökningar genomförs av en röntgensjuksköterska.

Vi som arbetar här

På vår mottagning arbetar olika yrkeskategorier som till exempel röntgensjuksköterskor, röntgenundersköterskor, läkare och medicinska sekreterare.

Ansvariga för mottagningen

Biljana Manasieva, enhetschef
Tfn 0303-987 10
E-post: biljana.manasieva@vgregion.se

Samtycke till SMS-påminnelse

Gå gärna in på 1177:s e-tjänster och lämna samtycke till sms-påminnelse (se rutan ovan), så skickar vi fortsättningsvis en sådan inför ditt besök!

Undersökningar

På 1177 finns mer information om de undersökningar vi utför:

Senast uppdaterad: 2023-03-20 08:28