Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Detta är nyhetsrummet

Intranätets nyhetsrum är sökstyrt och fungerar så att varje medarbetare ser olika nyheter beroende på vilken förvaltning den arbetar på och om den har gjort några individuella inställningar.

Två olika vyer

Som standard visas alla nyheter från den egna förvaltningen samt regiongemensamma nyheter som alla medarbetare behöver se. 

Det finns två vyer att välja på beroende på hur man föredrar att läsa nyheterna. Den översta bilden kallas detaljerad vy och visar nyheter med rubrik, ingress och bild. Bild två visar listvyn som är en förenklad vy med en lista på enbart nyheternas rubriker. Varje besökare kan växla mellan dessa vyer genom att klicka på visa som lista/Detaljerad vy i övre vänstra hörnet. 

 

Egna inställningar 

Om du väljer inställningar nyhetsrum uppe till höger så kommer du till en sida där du själv kan styra vilka nyheter du ser i ditt flöde, det kan handla om att välja till nyheter från fler förvaltningar, att se chefsnyheterna eller att välja till ämnen som du är speciellt intresserad av. 

Featured puff

Den stora bilden högst upp i detaljerad vy kallas Featured puff, där kan redaktören välja att låsa en speciellt viktig nyhet som de vill ska ligga högst upp. Om ingen nyhet valts visas den senast publicerade nyheten med bild här.

Mest lästa

Blocket Mest lästa till höger om Featured puffen visar de mest lästa nyheterna den senaste veckan för det nyhetsrum du befinner dig i. Listan uppdateras varje natt.


Senast uppdaterad: 2023-03-17 11:23