Nyhetssida

Uppdaterad:
Publicerad:

På den här sidan hittar du funktionerna i sidmallen nyhetssida. För att se vad varje fält i mallen är till för kan du peka på det med musen. Då dyker det upp en flagga med fältets namn i övre vänstra hörnet.

Sidmallen Nyhetssida är i princip samma sida som Informationssida. Manualen för informationssida gäller också för nyhetssidan. För att skapa en Nyhetssida gör du på samma sätt som när du skapar en Informationssida, men väljer sidtypen Nyhetssida. 

Manual för informationssida

Speciellt för intranätet - Nyhetsrummet

Sätt utgångsdatum på nyheter

Det som är extra viktigt att tänka på just för nyhetssidor är utgångsdatum på nyheter. En vanlig nyhet blir inaktuell snabbare än en vanlig webbsida. Ett riktvärde är att en nyhet ska vara publicerad ett år och därefter avpubliceras. Om din nyhet är av kortare karaktär, till exempel informerar om stängning vid klämdag eller är en påminnelse om ett kommande event, sätt ett kortare utgångsdatum. 

Du sätter nyhetens utgångsdatum genom att scrolla upp överst på sidan, och välja Verktyg, Hantera utgångsdatum och arkivering. Sidan behöver inte publiceras om efter att du valt datum och tid.

Det är viktigt att inaktuella nyheter avpubliceras. Gammal inaktuell information förvirrar våra besökare, och ger våra sökmotorer för mycket irrelevant material att leta igenom. 

Att nyheten avpubliceras är inte samma sak som att sidan tas bort. Sidan finns kvar i sidträdet, men är dold för sökmotorer och besökare. Glöm inte att regelbundet rensa bort avpublicerade nyhetssidor.