Anslag och medel
Du som är anställd inom primär och nära vård eller folktandvård i Västra Götalandsregionen har flera möjligheter att söka anslag/bidrag till forsknings- och utvecklingsprojekt. På denna sida listas en rad olika anslagsgivare och andra stödfunktioner för dig som söker FoU-medel, bidrag eller ekonomiska stöd.
Det finns flera anslagsgivare inom och utanför Västra Götalandsregionen som erbjuder bland annat projektmedel, forskningsanslag, ekonomiska stöd och innovationsmedel. Det finns även möjligt att söka stöd för magister/masterstudier, pre-doktorander, doktorander samt stöd till nyligen disputerade medarbetare. Hos några anslagsgivare kan du även söka bidrag för kostnader i samband med förberedelser, som etikprövning eller för att presentera resultat på en konferens.
Villkoren skiljer sig mellan olika anslagsgivare och målgrupperna kan variera men nedan listas ett antal anslagsgivare och andra resurser som vi anser är relevanta för dig inom primär och nära vård.
Hos FoU primär och nära vård finns det möjlighet att får stöd och handledning genom hela forskningsprocessen.
Innovationsledarna inom regionområde FoUUI primär och nära vård stöttar hela vägen med coachning och vägledning inför och under ett innovationsprojekt.
Gothia Forums sida för hjälp att hitta, ansöka och administrera externfinansiering samt erbjuder hjälp med att editera texter för vetenskaplig stringens. (gothiaforum.com)
Du som är anställd inom primärvård i Skaraborg har möjligheter att söka ekonomiskt stöd för magister/masterstudier, licentiat- och doktorandstudier.
För att stärka kunskapsutvecklingen inom primärvård avsätts ekonomiska medel för att stödja magister/masterstudier, pre-doktorander, doktorander och nyligen disputerade medarbetare. Här hittar du information om de ekonomiska stöd som erbjuds samt tjänster för granskningar av ansökningar inom FoU primär och nära vård Göteborg och Södra Bohuslän.
Anställda inom primärvård och folktandvård i Södra Älvsborg har flera möjligheter att söka anslag för forsknings- och utvecklingsprojekt. Det finns också möjlighet att söka ekonomiskt stöd för forskningsarbetstid.
Du som är anställd inom primärvård, folktandvård i Fyrbodal eller NU-sjukvården har möjlighet att söka anslag i FoU-rådet Fyrbodal för projekt inom forskning och utveckling (researchweb.org).
Som anställd inom primärvård och/eller folktandvård i Göteborg och Södra Bohuslän har du möjlighet att söka forskningsanslag i lokala FoU-rådet i Göteborg och Södra Bohuslän (researchweb.org).
Rådet verkar för att ge förutsättningar för att forskning och utvecklingsarbete bedrivs inom hälso- och sjukvårdsverksamheterna i Södra Älvsborg. (researchweb.org)
Lokala FoU-rådet i Skaraborg delar ut forskningsanslag till medarbetare inom
Skaraborgs Sjukhus, primärvård och tandvård i Skaraborg. (researchweb.org)
Akademilivs lista över öppna bidrag och anslag (www.akademiliv.se).
Till sidan om ALF-medel Västra Götaland (www.researchweb.org).
Forte - Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd. Forte är ett forskningsråd och en myndighet under Socialdepartementet. Varje år förmedlar Forte cirka 800 miljoner kronor till forskning inom hälsa, arbetsliv och välfärd. Vi arbetar också med analys av forskningsbehov och kommunikation av forskning (www.forte.se).
Information om stipendier och bidrag för dig som är student, doktorand eller medarbetare vid Göteborgs universitet. (gu.se)
För att ta tillvara på medarbetares och verksamheters innovativa idéer avsätter Strategiska hälso- och sjukvårdsnämnden i Västra Götalandsregionen 20 miljoner kronor till utlysningen av Innovationsfonden. Pengarna ska hjälpa regionens verksamheter och medarbetare att utveckla, testa, utvärdera eller implementera nya innovativa produkter, processer, tjänster, organiseringar eller metoder inom hälso- och sjukvården (www.vgregion.se).
Skaraborgsinstitutets forskningsmedel är främst avsedda för att i en stimulerande forskningsmiljö planera, reflektera, analysera och beskriva sitt forskningsprojekt (www.skaraborg-institute.se).
Medel till regionala samarbetsprojekt, hälsopromotion tandvård och forskarstöd för anställda inom Habilitering & Hälsa. Medlen kan sökas vid ett tillfälle per år (researchweb.org).
Medlen avses stödja klinisk odontologisk forskning med betoning på den patientnära forskningen d.v.s. forskning som syftar till förbättrad diagnostik, terapi eller vård och som kommer att vara av betydelse för patienten eller befolkningen som helhet. Läs mer om TUA-medel här (www.researchweb.org).
Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär och ger stöd till forskning av högsta kvalitet inom alla vetenskapsområden. På deras webbplats hittar du öppna och kommande utlysningar (www.vr.se).
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Deras uppdrag är att stärka Sveriges innovationsförmåga och bidra till hållbar tillväxt. På deras webbplats hittar du information om finansiärer och utlysningar för innovation och forskning (www.vinnova.se).
Senast uppdaterad: 2023-09-19 08:46