Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Stöd och tjänster

Här hittar du en samling av administrativ och praktisk information samt länkar som stöd i FoU-processen.

Affilieringar

Anvisningar för angivande av affiliering vid publikationer utgående från sjukvårdsenheter i Västra Götalandsregionen.

Analysportalen VGR

Här kan du hitta statistik om Västra Götaland och dess invånare samt utvärderings- och analysrapporter m.m.

VGR mediebank

Länk till VGR Mediebank - Västra Götalandsregionen, här hittar du bilder, kartor, logotyper och VGR mallar.

Biobank Väst

Regionens alla provsamlingar finns numera under Biobank Väst. Biobanker omfattar alla typer av prov från människa. Hos Biobank Väst hittar du bland annat information om biobanksavtal, rådgivning, stöd och information om provsamlingarna.

E-biblioteket VGR

Tidskrifter, e-böcker, databaser mm. som finns tillgängliga för anställda i VGR.

Forskningsetik

Ska du forska på människor, mänsklig vävnad eller känsliga personuppgifter? Då behöver du skicka in en ansökan om etikprövning. Här hittar du mer information.

Registercentrum Västra Götaland

På Registercentrum Västra Götalands webbplats hittar du information om hur de ger stöd till nationella kvalitetsregister och inom områdena IT, statistik och utvecklingsledning.

Stöd och språkråd

Institutet för språk och folkminne ger råd och rekommendationer och svarar på frågor inom olika expertområden. Här hittar du det stöd de erbjuder i form av till exempel språktjänster, vägledningar, frågor och svar och bidrag till minoritetsspråken. Tex. är deras frågelåda ett utmärkt verktyg.

Student till docent

Rutin som beskriver hur aktiviteter vid universitetssjukvårdsenheterna (USVE) i de fyra delarna av Västra Götalandsregionen (VGR) ska stödja verksamheter/enheter i utvecklingen från student till docent, i enlighet med Socialstyrelsens riktlinjer.

Senast uppdaterad: 2023-05-05 15:49