Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Översiktskurs i forsknings- och utvecklingsmetodik för personer i ledande ställning

Avsikten med kursen är att ge en ökad insikt i forskningsprocessen, från planering till rapportering och implementering. Kursen leder till en ökad kunskap för dig som chef och ledare för att underlätta forskning på klinik och ge en inblick i modern medicinsk forskning och dess resultat

Kursen vänder sig till personer i ledande ställning (personer som har en funktion som chef, vårdutvecklare, innehar en ledande roll eller liknande) som är anställda i Västra Götalandsregionen (VGR), offentlig vård såväl som privat vård med VGR-avtal, inom hälso- och sjukvård inklusive folktandvård. FoU primär och nära vård Södra Älvsborg, Regionhälsan och Folktandvård är kursgivare.

Undervisningsform:

Kursen ges delvis webbaserad. Av kursens fyra utbildningstillfällen kommer första och sista kurstillfället att förläggas på FoUUI-centrum Södra Älvsborg. Kursen innehåller föreläsningar, diskussioner i seminarieform och gruppvis samt praktiska övningar i informationssökning, statistik och kvalitativ metodik. Kursen avslutas med ett seminarium där deltagarna kritiskt granskar vetenskapliga artiklar. Kursen omfattas av 3 heldagar och en halvdag, totalt 18,5 undervisningstimmar.

Kurslokal:

Första och sista kurstillfället sker på FoUUI-centrum Södra Älvsborg i Borås. Våra lokaler ligger centralt i Borås, intill Resecentrum och centralstationen.

Kursavgift:

Översiktskursen vänder sig till personer i ledande ställning som är anställda i Västra Götalandsregionen (VGR) inom hälso- och sjukvård inklusive folktandvård mot avgift av 10 % av ett basbelopp (5350 kr år 2023). För aktuell kurskostnad kontakta kursansvariga.

Översiktskursen vänder sig till personer i ledande ställning anställda i Västra Götalandsregionen (VGR) inom hälso- och sjukvård inklusive folktandvård. Begränsat antal platser.

Ansökningsperioden är öppen fr.o.m 20230522 - 20231130.

Länk till ansökan Översiktskurs i forsknings- och utvecklingsmetodik på researchweb.org 

Kontakt

Angelica Zetterström

FoU-koordinator / FoU-guide primär och nära vård Södra Älvsborg
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-05-16 09:22