Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Innovationsfonden

pengar

För att ta tillvara på medarbetares och verksamheters innovativa idéer avsätter hälso- ochsjukvårdsstyrelsen i Västra Götalandsregionen (VGR) 20 miljoner kronor till utlysningen av Innovationsfonden. Pengarna ska hjälpa verksamheter och deras medarbetare att utveckla, testa, använda eller utvärdera nya innovativa produkter, processer, tjänster eller metoderinom hälso- och sjukvården.

Gå till ansökan

Utlysningsperiod   

Utlysningen är öppen för ansökan från och med 10 juni, 2019 till och med 1 mars, 2020. Under den här perioden finns granskningsperioder som påverkar när du får besked om finansiering:

Söker du finansiering inom beloppsnivå 1 (50 000 – 100 000 kr):
Ansökan som skickas in mellan 13 januari – 1 mars beräknas få beslut den 17 april, 2020

Söker du finansiering inom beloppsnivå 2 (101 000 – 1 500 000 kr)?
Nästa ansökningsperiod för belopp över 100 000 är planerad till juni - september 2020. De pengarna är för innovationsarbete under 2021. 

Läs mer om ansökningsprocessen i utlysningstexten. 

Utlysningstext

Har du frågor kan du läsa avsnittet Frågor och svar, eller kontakta oss via e-post: innovationsfonden@vgregion.se 

Har du frågor om ansökningsverktyget (ResearchWeb) eller problem med att skicka in rapporter, kontakta support@researchweb.org

Tips inför ansökan

Du är alltid välkommen att kontakta Innovationsplattformen för rådgivning inför ansökan. Det kan handla om omvärldsbevakning, projektplan, budgetering, inköp mm. Ja, allt som kan hjälpa dig vidare med ditt innovationsprojekt på bästa sätt! Det finns också ett antal drop-in tillfällen  då du kan träffa oss på plats. Schema uppdateras löpande. 

NU-sjukvården

Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Sjukhusen i väster

Skaraborgs Sjukhus (Skövde)

Södra Älvsborgs sjukhus

Tidigare projekt 

Vill du se listan på de innovationsprojekt som beviljats finansiering finns de presenterade på sidan beviljade projekt. Läs också berättelser från innovativa verksamheter för att får inspiration från andra innovativa medarbetare i hälso- och sjukvården. 

Ordförande i hälso- och sjukvårdsstyrelsen berättar om Innovationsfonden.

Senast uppdaterad: 2020-01-28 10:38