FoU primär och nära vård Södra Älvsborg

FoU primär och nära vård Södra Älvsborg är ett stöd för medarbetare inom primärvård intresserade av forskning och utveckling i området Södra Älvsborg. 

Hos oss kan du få råd om hur man går från idé till forskningsprojekt, hur man söker forskningsmedel och hur man går tillväga för att bli doktorand och mycket mer. 

FoU primär och nära vårds uppdrag är att stödja, stimulera och initiera forskning i primärvård och att utveckla den vetenskapliga kompetensen hos anställda inom offentlig och privat driven primärvård för att främja en evidensbaserad god och säker vård.  

Du hittar oss på FoUUI-centrum Södra Älvsborg där vi är samlokaliserade med Primärvårdens utbildningsenhet och Folktandvården FoU. På FoUUI-centrum finns även kansliet för Lokala FoU-rådet Södra Älvsborg och kontoret för projektdatabasen FoU i VGR. 

Välkommen att kontakta oss.

Kontakt och besöksuppgifter till FoU primär och nära vård Södra Älvsborg

Kontakta oss

Telefonnummer

Besök

Besöksadress

Sven Eriksonsplatsen 4
503 38 Borås

Distansarbetsplatser och bokningsbara lokaler

Hos oss kan du boka lokaler för möten och föreläsningar.
Vi har även flera distansarbetsplatser tillgängliga för personal inom primärvården. 

Mer information hittar du på sidan om våra distansarbetsplatser och de bokningsbara lokalerna


Aktuellt FoU primär och nära vård

 • Sök upp till 110 000 kronor i projektanslag för FoU

  Den 1 mars öppnar åter Västra Götalandsregionens fyra lokala FoU-råd för ansökningar om projektanslag.

 • Det lönar sig att hålla utkik efter och ansöka om större anslag

  Läs om två exempel på projekt som beviljats flera miljoner kronor och om hur regionområde FoUUI primär och nära vård kan hjälpa dig i din ansökningsprocess.

 • Vad forskade vi på inom primär och nära vård i VGR under 2023?

  Nu kan vi enkelt ta reda på det genom Årsstatistik 2023 för forskning och utveckling i primär och nära vård i VGR. I årsstatistiken hittar du information om vetenskapliga publikationer och projekt i hela VGR samt forskares akademiska grad och anställning. Du kan söka fram informationen för din egen specifika verksamhet eller enhet, till exempel av ren nyfikenhet eller för att använda i egen verksamhetsplanering och rapportering.

 • Plötsligt händer det!

  Under julhelgen nådde vår LinkedIn-sida 1000 följare. Det tycker vi är riktigt, riktigt roligt. Det ger oss en fingervisning att även den sidan är en viktig kanal för att dela intressant, viktig och framför allt nyttig information om forskning i primär och nära vård med er. Kika gärna in på sidan, följ oss och sprid den inom era egna nätverk. Undrar hur många följare vi har till sommaren :-)

 • Nytt utseende på webbplatsen

  Innehållet på verksamhet FoU primär och nära vård webbplats är samma som tidigare, men utseendet är nu ett annat. Detta gäller också för webbplatserna för regionområdet FoUUI primär och nära vård och dess andra verksamheter Allmänmedicinskt centrum, Primärvårdens utbildningsenhet samt Socialmedicinskt centrum.


Kommande event