Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kycklingfilé i tomatsås

Kycklingfilé i tomatsås

4 portioner

  • 4 portioner fullkornspasta
  • 400 g kycklingfilé
  • 300g haricots verts

Sås:

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 ½ msk maizenamjöl
  • 1 förpackning krossade tomater (cirka 400 g)
  • 1 dl svarta oliver
  • 8 soltorkade tomater
  • 1 tsk sojasås
  • 1/2 tsk salt med jod
  • 1 krm svartpeppar
  • Några droppar tabasco

Gör så här: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Pressa vitlöksklyftan. Värm upp oljan på medelvärme i en gryta och fräs vitlöksklyftan i 1 minut, den ska ej få färg. Rör sedan i maizenan och tillsätt därefter övriga ingredienser. Koka upp såsen och smaka av. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i såsen. Koka tills dess att kycklingen är genomkokt.

Ansa bönorna. Koka upp 1 liter vatten med en nypa salt. Tillsätt bönorna och koka cirka 2 minuter. Häll av vattnet.

Servera kycklingsåsen tillsammans med pasta och haricot verts.

Senast uppdaterad: 2024-03-28 15:42