Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Pastasallad med kyckling

Pastasallad med kyckling

4 portioner

  • 4 portioner pasta, exempelvis penne
  • 400 g kyckling eller en grillad kyckling
  • ½ fetaost, cirka 75 g
  • 1 förpackning färdigkokta valfria bönor eller kikärtor, cirka 230 g
  • Grönsaker och frukt efter smak och säsong
  • Pressad citron

Salladsdressing:

  • 2 msk olja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 krm salt med jod

Gör så här: Koka pastan enligt anvisningar och låt svalna något. Rör ihop alla
ingredienser till salladsdressingen. Blanda sedan pastan med
salladsdressingen. Stek kycklingen i ugnen eller på spisen och krydda den
med grillkrydda eller annan favoritkrydda. Dela den stekta eller färdiggrillade
kycklingen i små bitar och blanda den med pastan.

Skölj de färdigkokta bönorna och skär grönsaker, frukt och ost i lagom stora
bitar och blanda alltsammans till en vacker sallad. Det går även att lägga
ingredienser i olika skålar och låta alla komponera sin egen favoritsallad.
Om salladen ska ätas senare, låt blandningen kallna och ställ i kylskåp.

Tips! Det går naturligtvis att byta ut dressingen mot en färdig,
exempelvis pesto eller grekisk eller italiensk dressing.

Senast uppdaterad: 2024-03-28 15:56