Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Quinoasallad med kyckling, kikärter och tzatziki

Quinoasallad med kyckling, kikärter och tzatziki

4 portioner

  • 4 portioner röd quinoa 
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 förpackning kikärtor, kokta (cirka 230g)
  • ½ paket fetaost 3–4 soltorkade
  • Tomater
  • 6 champinjoner, skurna i tunna skivor
  • 1 paprika
  • 1 rödlök eller silverlök
  • ½ burk svarta och gröna oliver
  • Ruccolasallad
  • Basilika eller basilikaolja

Morotstzatziki:

  • 1 morot
  • 1-3 vitlöksklyftor
  • 2 dl yoghurt naturell (3% fetthalt)
  • 1 krm salt
  • 1/4 krm svartpeppar

Gör så här: Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen. Strimla kycklingen. Värm upp oljan i stekpanna och tillaga kycklingen tills den är genomstekt. Låt quinoa och kyckling svalna.

Skölj kikärtor. Skär fetaost och soltorkade tomater i små bitar. Strimla champinjoner, paprika och lök. Blanda samman med övriga ingredienser till en sallad.

Riv moroten fint med hjälp av rivjärn. Pressa vitlöken. Blanda ihop ingredienserna till morotstzatzikin.

Servera quinoasalladen med morotstzatzikin.

 

Senast uppdaterad: 2024-03-28 15:40