Pastasallad med kyckling

Pastasallad med kyckling

En färgglad pastasallad med kyckling i en skål med gröna blad

4 portioner

  • 4 portioner pasta, exempelvis penne
  • 400 g kyckling eller en grillad kyckling
  • 1/2 fetaost, cirka 75 g
  • 1 förpackningar färdigkokta valfria bönor eller kikärtor, cirka 460 g
  • Grönsaker och frukt efter smak och säsong
  • Pressad citron

Salladsdressing:

  • 2 msk olja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 krm salt med jod

Gör så här: Koka pastan enligt anvisningar och låt svalna något. Rör ihop alla ingredienser till salladsdressingen. Blanda sedan pastan med salladsdressingen.

Stek kycklingen i ugnen eller på spisen och krydda den med grillkrydda eller annan favoritkrydda. Dela den stekta eller färdiggrillade kycklingen i små bitar och blanda den med pastan. Skölj de färdigkokta bönorna och skär grönsaker, frukt och ost i lagom stora bitar och blanda alltsammans till en vacker sallad. Det går även att lägga ingredienser i olika skålar och låta alla komponera sin egen favoritsallad.

Om salladen ska ätas senare, låt blandningen kallna och ställ i kylskåp.

Tips!

Det går naturligtvis att byta ut dressingen mot en färdig, exempelvis pesto, grekisk eller italiensk dressing.