Pastasallad med kyckling
Pastasallad med kyckling
4 portioner
- 4 portioner pasta, exempelvis penne
- 400 g kyckling eller en grillad kyckling
- 1/2 fetaost, cirka 75 g
- 1 förpackningar färdigkokta valfria bönor eller kikärtor, cirka 460 g
- Grönsaker och frukt efter smak och säsong
- Pressad citron
Salladsdressing:
- 2 msk olja
- 1 msk vatten
- 1 msk vinäger
- 1 tsk italiensk salladskrydda
- 1 krm salt med jod
Gör så här: Koka pastan enligt anvisningar och låt svalna något. Rör ihop alla ingredienser till salladsdressingen. Blanda sedan pastan med salladsdressingen.
Stek kycklingen i ugnen eller på spisen och krydda den med grillkrydda eller annan favoritkrydda. Dela den stekta eller färdiggrillade kycklingen i små bitar och blanda den med pastan. Skölj de färdigkokta bönorna och skär grönsaker, frukt och ost i lagom stora bitar och blanda alltsammans till en vacker sallad. Det går även att lägga ingredienser i olika skålar och låta alla komponera sin egen favoritsallad.
Om salladen ska ätas senare, låt blandningen kallna och ställ i kylskåp.
Tips!
Det går naturligtvis att byta ut dressingen mot en färdig, exempelvis pesto, grekisk eller italiensk dressing.