Quinoasallad med kyckling, kikärter och tzatziki

Quinoasallad med kyckling, kikärter och tzatziki

 

Quinoa på en bädd av spenat toppat med kikärtor och kyckling. En rosa sås på tallrikens sida.

Ingredienser för 8 portioner:

  • 8 portioner röd quinoa
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 förpackningar kikärtor, kokta (cirka 460 g)
  • 1 paket fetaost
  • 6-8 soltorkade tomater
  • 12 champinjoner, skurna i tunna skivor
  • 2 paprikor
  • 2 rödlökar eller silverlökar
  • 1 burk svarta och gröna oliver
  • Ruccolasallad
  • Basilika eller basilikaolja

Morotstzatziki:

  • 2 morötter
  • 2-6 vitlöksklyftor
  • 4 dl yoghurt naturell (3% fetthalt)
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen. Strimla kycklingen. Värm upp oljan i stekpanna och tillaga kycklingen tills den är genomstekt. Låt quinoa och kyckling svalna.
  2. Skölj kikärtor. Skär fetaost och soltorkade tomater i små bitar. Strimla champinjoner, paprika och lök. Blanda samman med övriga ingredienser till en sallad.
  3. Riv morötterna fint med hjälp av rivjärn. Pressa vitlöken. Blanda ihop ingredienserna till morotstzatzikin.
  4. Servera quinoasalladen med morotstzatzikin.