Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Medicinavdelning 8

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag
15:00 - 19:00

Besöksadress

Lasarettsgatan 1
442 41 Kungälv

Medicinavdelning 8 är en allmänmedicinsk vårdavdelning. De vanligaste orsakerna till att bli inlagd hos oss är diabetes, blodsjukdomar, mag- och leversjukdomar, medicinska utredningar, arytmier och andra medicinska diagnoser.

Din vistelse hos oss

Vår vårdavdelning har 28 platser. Avdelningen är indelad i fyra vårdlag. Vilket vårdlag du tillhör ser du i den informationsbroschyr som du får när du kommer till avdelningen. Där finns även information kring hur vi rondar på avdelningen och annan matnyttig information. Vid rondsamtalet, som sker i enskilt rum, möter du hela vårdteamet samtidigt.

Vid din sängplats finns sänglampa, bord och låsbar garderob. Telefon går att hyra, men du får gärna använda din egen mobiltelefon. Vi ber dig att respektera medpatienterna genom att ha låg ringsignal och inte ringa sent på kvällar eller nattetid. Du är också välkommen att koppla upp dig och surfa gratis på vårt öppna nätverk (VGR Publikt).

Det finns flera dagrum på avdelningen samt en patientmatsal där du har möjlighet att inta dina måltider om din hälsa tillåter. Det är av stor vikt att du försöker röra dig så mycket som möjligt under din sjukhusvistelse.

Checklista inför din vistelse

  • Ta med legitimation.
  • Ta med aktuell medicinlista, toalettartiklar, egna kläder och inneskor om så önskas.
  • Ta med pengar som du kan behöva när du åker hem.
  • Ta gärna med mobiltelefon och laddare.
  • Lämna övriga värdesaker hemma.
  • Observera att hela sjukhuset är rökfritt.

Vi som arbetar här

På avdelningen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och läkare i team tillsammans med fysioterapeuter, arbetsterapeuter och kurator.

Ansvariga för avdelningen

Maria Skalsky, tf vårdenhetschef
Tfn 0303-980 00
E-post: maria.skalsky@vgregion.se

OBS! Läkartjänster tillsätts inte av vårdavdelningen utan av medicinkliniken.

Senast uppdaterad: 2022-03-23 16:22