Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Coronavirus/covid-19 Vi ber dig som är närstående till någon av våra patienter att undvika besök på sjukhuset, och aldrig göra ett besök om du har luftvägssymtom.

Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om när och hur du ska kontakta vården.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 113 13.

På Folkhälsomyndigheten finns information om coronavirus/covid-19 på flera språk.

Medicin

Medicin omfattar specialiteterna hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och hormonsjukdomar, mag- och tarmsjukdomar, blodsjukdomar och lungsjukdomar.

Inom medicin arbetar 150 personer, fördelade på medicinavdelningarna 7 och 8 samt kirurgiavdelning 1 (medicinska vårdplatser), medicinmottagningen och dagvårdsenheten. Kliniken ansvarar också för läkarbemanningen på akutmottagningens medicindel.

Kvalitet och utveckling

Stor vikt läggs på kvalitets- och utvecklingsarbete. Den medicinska kvalitén mäts via kvalitetsregister. Tonvikten på utvecklingsarbetet läggs på arbete i tvärprofessionella team inom varje specialitet. En verksamhetsutvecklare finns på kliniken.

Avdelningarna arbetar mot mera patientcentrerad vård med fokus på patientsäkerhet och värnande om patientens integritet.

Verksamhetschef

Marie Gardtman
E-post: marie.gardtman@vgregion.se

Läkarchefer

Läkarchef för överläkare och specialister:
Ann Törnell
Tfn 0303-980 15
E-post: ann.tornell@vgregion.se

Läkarchef för AT-, ST- och underläkare:
Johannes Strandberg
Tfn 0303-983 13
E-post: johannes.strandberg@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-02-22 08:42