Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kirurgi-, ortopedi- och urologimottagning

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Rådgivning/ombok
måndag - fredag
9:00 - 12:00

Vi får flest samtal till rådgivningen tidigt på förmiddagarna och i början av veckan. Om det är svårt att komma fram, ring gärna senare på förmiddagen (kl. 11.00–12.00) och senare under veckan.

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag
7:30 - 16:30
fredag
7:30 - 14:00

Besöksadress

Lasarettsgatan 1
442 41 Kungälv

Vid kirurgi-, ortopedi- och urologimottagningen genomförs utredning och behandling av kirurgiska, ortopediska och urologiska sjukdomstillstånd.

Exempel på vanliga kirurgiska diagnoser som vi behandlar är gallvägssjukdomar, ljumskbråck, åderbråck eller mag-tarmbesvär/sjukdomar. Vi gör också mindre operationer som endast kräver lokalbedövning, till exempel borttagande av mindre hudförändringar.

Inom urologin tar vi emot patienter med sjukdomstillstånd inom de manliga könsorganen samt urinvägarna hos både män och kvinnor. Godartad prostataförstoring, urologiska tumörsjukdomar och stensjukdom i urinvägarna är de största diagnosgrupperna.

Inom ortopedin utreder och behandlar vi besvär i bland annat höfter, knän, händer, axlar, fötter och ryggar. Vi har ett nära samarbete med fysio- och arbetsterapeuter.

På mottagningen finns också stomiterapeut, dietist, urologsjuksköterska och gipssköterska som har egna mottagningar.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Om du skadat dig på annan ort ska du lämna de handlingar du fått med dig till receptionen på kirurg- och ortopedmottagningen. Mottagningspersonalen tar sedan kontakt med dig per telefon eller brev.

Vid ditt besök hos oss

Läs igenom informationen på kallelsen som du har fått till ditt besök. Om du inte har fått en kallelse följer du de instruktioner du fick vid bokningen av din tid på mottagningen.

Kom till sjukhuset ca 15 minuter före den tid du är kallad till för att undvika förseningar. Anmäl dig och betala i informationen vid huvudentrén innan du går till mottagningen. Du kan betala med kort eller få en faktura. Ditt besök tar oftast 20–30 minuter.

Vi har utbildningsansvar på mottagningen, vilket innebär att vi ibland har studenter och läkarekandidater här. Du har som patient rätt att säga om du inte vill ha student närvarande under ditt besök.

Om ditt inbokade besök blir mer än 30 minuter försenat har du rätt att få tillbaka patientavgiften. Om du missar ditt besök får du ändå betala avgiften via faktura. Avboka ditt besök om du inte kan komma, antingen genom att logga in till 1177 Vårdguidens e-tjänster eller genom att ringa oss.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • kallelse,
  • fotolegitimation eller annan ID-handling,
  • eventuellt högkostnadskort eller frikort,
  • eventuell medicinlista,
  • eventuell hälsodeklaration, samt
  • eventuella enkäter som skickats ut tillsammans med kallelsen.

Vi som arbetar här

Hos oss arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, stomiterapeut, dietist, urologsjuksköterska, gipssköterska, operationsplanerare och kanslist.

Ansvariga för mottagningen

Ewa Samuelsson, vårdenhetschef
E-post: ewa.samuelsson@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2021-09-27 12:13