Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kulvertar

Kulvert under den nya vårdbyggnaden. På väggarna syns konst av Anna Persson.
Fotograf: Bert Leandersson

Den nya vårdbyggnaden medförde också att nya kulvertar byggdes. Det konstnärliga uppdraget bestod av gestaltning på väggar i kulvertar under tillbyggnaden av sjukhuset.

I kulvertarna rör sig medarbetare dagligen. Här finns bl.a. teknisk försörjning, omklädningsrum, tvätt- och sopnedkast. Kulvertarna används även för transporter av material, matvagnar m.m. Den konstnärliga gestaltningen ska bidra till nyfikenhet, orienterbarhet, glädje och stolthet hos personalen.

Konst i kulvertar

Anna Perssons konst grundar sig i det visuella berättandet. Hennes förslag "Plötsligt en dag" andas lekfullhet, skönhet och lätthet – motsatsen till det slutna rum som är signifikativt för kulvertar. Anna vill framkalla nyfikenhet och ju mer man tittar ges betraktaren möjlighet att upptäcka nya saker.

Anna Persson är bosatt i Partille, utbildad vid Gerlesborgsskolan i Stockholm och Konsthögskolan Valand i Göteborg. Anna har ställt ut på en mängd gallerier och museer runt om i Sverige, både separat och i grupp. Göteborgs konstförening, Färgfabriken, Stockholm, Eskilstuna konstmuseum och Galleri Mors Mössa är några av gallerierna som haft Anna som separatutställare. Gestaltningsuppdrag har bl.a. utförts på Enslövskolan, Halmstad, Landsarkivet i Göteborg, Varbergs sjukhus och i en gångtunnel i Hjällbo.

Senast uppdaterad: 2021-08-11 08:30