Extra pengar till kökortning inom hörselvården

Uppdaterad:
Publicerad:

Operativa hälso- och sjukvårdsnämnden ger styrelsen för Habilitering & Hälsa två miljoner kronor extra för att korta köerna till hörselverksamheten. Medlen ska användas till cirka 480 hörselrehabiliteringar. 

Under pandemin avstod många äldre från att söka vård, vilket lett till ett uppdämt vårdbehov och att väntetiderna ökat. I juli väntade 8500 personer på hörselrehabilitering, vilket är en ökning med över 5000 personer jämfört med 2019. 

- Det är viktigt att vi säkerställer att de som har behov av hörapparater får vård i tid. Vi vet att det finns många negativa bieffekter av att inte höra bra och därför är jag glad för att vi nu kan göra en insats för att korta köerna till behandling, säger My Alnebratt ordförande i operativa hälso- och sjukvårdsnämnden. 

- Det är positivt för våra patienter att komma snabbare till vård och hörselrehabilitering, säger Mattias Johansson, verksamhetschef.  

Så kommer vi arbeta för att korta köerna 

Redan den här veckan har mottagningar börjat ta emot patienter på kvällstid. Vissa mottagningar kommer att testa att ringa patienter och påbörja rehabiliteringen via telefon.  

- På lång sikt är det här en hjälp för oss att klara vårdgarantin och på kort sikt kan det minska antalet väntande, säger Mattias.  

Pressmeddelande: Extra pengar till kökortning inom hörselvården - Västra Götalandsregionen (newsmachine.com)