Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Att komma till oss

Habilitering

Hälsofrämjande insatser till personer som har intellektuell funktionsnedsättning, autism, rörelsehinder eller en förvärvad hjärnskada.

För dig med nedsatt hörsel, dövhet eller dövblindhet

På audionommottagningen erbjuds diagnos, habilitering och rehabilitering samt utprovning av hörapparat och andra hörseltekniska hjälpmedel. Vid behov av fördjupad rehabilitering finns hörselteam i hela regionen. För teckenspråkiga över 18 år finns dövteam som kan ge psykosocialt och pedagogiskt stöd. Personer med dövblindhet och deras närstående får råd, stöd, information och kunskap av dövblindteamet

Synnedsättning

Syncentralen erbjuder habilitering och rehabilitering för människor som har måttlig till svår synnedsättning eller blindhet. Målsättningen är att förbättra livssituationen.
Undra besöker Habiliteringen

Undra besöker Habiliteringen

Undra är en liten superhjälte som tar reda på saker som barn med funktionsnedsättning undrar över. För att underlätta barnets delaktighet och ge barnet möjlighet att uttrycka sin åsikt kring den egna vården, har Undra tagits fram i samverkan med habiliteringarna i Sveriges landsting och regioner.
Senast uppdaterad: 2016-12-15 15:01