Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ekologisk grönsaksproducent

I det här kurspaketet får du möjlighet att lära dig grunderna i trädgårdsodling med fokus på ekologisk fältmässig grönsaksodling.

Under kursen får du kunskaper om jordens förutsättningar, näringskunskap och jordbearbetning. Genom olika odlingssystem så får du kunskaper om ett större varierat sortiment grönsaker. Du lär dig om biologiskt växtskydd för att förebygga och göra insatser mot skadedjur och svampsjukdomar. I utbildningen ingår traktorkörning samt kunskap om aktuella redskap. Du får möjlighet att lära dig grunderna i att starta och driva ett företag inom den gröna näringen.

I en vacker och grön miljö ligger Naturbruksskolan Sötåsen som i över tjugo år har bedrivit ekologisk KRAV-godkänd produktion. Trenden i samhället är att konsumtionen av grönsaker och vegetabilier ökar vilket gör att marknaden växer. För att möta den inhemska efterfrågan av grönsaker får du ta del av ett hållbart skoljordbruk med god kontakt med bransch och forskning. Du får även kunskap om olika certifieringar.

I utbildningen finns det möjlighet att använda traditionella redskap till moderna maskiner inom precisionsodling.

Du får möjlighet att följa ett helt odlingsår från frö till skörd samt skapa ekonomisk planering för en grönsaksproduktion.

Som grönsaksproducent odlar du i större eller mindre skala. Du får förutsättningar som yrkesodlare att odla en mångfald av grödor som säkrar din inkomst. Få ekonomi på en mindre areal. En möjlighet finns att utveckla egen gårdsbutik och förädla och sälja dina grönsaker. Lär dig om nya alternativa säljkanaler och hur du marknadsför ditt företag. I ditt framtidsyrke får du jobba i en grön miljö som ökar ditt välbefinnande.

Förkunskap

Du ska ha minst grundskola med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik.

Ämnesområde
Naturbruk

Kurskategori
Naturbruk

Studieform
Halvfart-distans

Kurser

  • Entreprenörskap och företagande (FÖRENT0)
  • Lantbruksmaskiner 1 (LAULAT01)
  • Trädgårdsodling – specialisering Ekologisk grönsaksodling (TRRTRA00S2)
  • Trädgårdsodling – grönsaker, frukt och bär (TRRTRD0)
  • Växtodling 1 (VAOVAT01)

Sökbar: 

2020-10-01 t.o.m 2020-10-31

Kursstart:

2021-01-04

Kursslut:

2021-12-17

Karin Henriksson

Yrkeslärare med utbildningsansvar
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Vid frågor om antagningen

Naturbruksförvaltningens växel
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-04-24 14:52