Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Chili sin Carne

Chili sin carne – vegetarisk chili con carne

Tallrik med maträtt
Fotograf: Cultura Creative, Johner

4 portioner

  • 4 portioner havreris
  • 1 gul lök
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 300 g quorn- eller sojafärs
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • ½–1 tsk salt med jod
  • Svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 2 förpackningar färdigkokta kidneybönor, svarta bönor eller
    blandade bönor, á 230 g styck
  • 300 g majs
  • ½ gurka

Gör så här: Koka havreris enligt anvisningen på förpackningen.

Hacka lök och vitlök och fräs i oljan på medelvärme tillsammans med färsen i
några minuter. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med i någon minut. Tillsätt
därefter tomatpuré, buljongtärning, krossade tomater, vatten och bönor och koka ihop i cirka 10–20 min.

Tärna gurkan i mindre bitar. Häll av majsen och blanda samman med
gurkan.

Servera chili sin carne med havreris och majssalladen.

Senast uppdaterad: 2024-03-28 15:56