Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Falafel med libabröd

Falafel med libabröd

4 portioner

  • 1 röd lök
  • ½ gurka
  • 1-2 inlagda grillade paprikor
  • 1 förpackning majs á 150 g
  • 4 vitkålsblad, gärna färsk vitkål (kan bytas mot stora krispiga
    salladsblad)
  • 4 portioner falafel (cirka 300-400 g), fryst eller färsk
  • Rapsolja
  • 4 libabröd eller tortillabröd
  • Komplettera eventuellt med valfria favoritgrönsaker.

Sås:

  • 1 dl matyoghurt eller växtbaserad yoghurt (10 % fetthalt)
  • 1 dl ajvar relish

Gör så här: Skiva rödlök och grillad paprika. Skär gurkan i stavar. Lägg alla
tillbehör i olika skålar.

Stek falafeln i olja enligt anvisning på förpackning.

Blanda ingredienserna till såsen. För mildare sås använd
enbart yoghurt.

Rulla in falafeln i ett bröd tillsammans med ett vitkålsblad. Toppa med tillbehören och sås.

Senast uppdaterad: 2024-03-28 16:12