Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Goda linsbiffar med klyftpotatis

Linsbiffar med klyftpotatis

 4 portioner

  • 10-12 potatisar (cirka 1 kg)
  • 3 msk rapsolja eller olivolja
  • Svartpeppar
  • Salt med jod
  • 2 dl naturell yoghurt (3% fetthalt)
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1/2 liten vitkål/spetskål

Linsbiffar:

  • 1 paket kokta röda linser (cirka 290 g)
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 dl havregryn eller ströbröd
  • 1 tsk torkad oregano eller basilika
  • 1/2 tsk salt med jod
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 dl riven ost (17% fetthalt)
  • 1 ägg

Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Borsta potatisen eller använd färdigtvättad och dela i klyftor. Vänd potatisen i 2 msk olja i en ugnsfast form. Smaksätt eventuellt med peppar och lite salt och rosta mitt i ugnen i 20–30 minuter.

Blanda samman yoghurt och sweet chilisås.

Skölj linserna och låt rinna av. Riv gul lök och morot fint med hjälp av
rivjärn. Blanda alla ingredienser till biffarna och låt stå några minuter. Forma
smeten till biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna cirka 3–4
minuter per sida.

Strimla kålen och massera med 1 msk olja.

Servera biffarna med klyftpotatis, yoghurtsås och kålsalladen. 

Senast uppdaterad: 2024-03-28 15:39