Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Potatis- och morotsrårakor med lingon

Potatis- och morotsrårakor med lingon

4 portioner

  • 8 st potatisar 
  • 4 st morötter 
  • 1 st lök
  • Rapsolja eller flytande margarin
  • 4 st ägg 
  • ½ tsk salt med jod 
  • 1-2 krm svartpeppar

Tillbehör:

  • Lingonsylt/ rårörda lingon
  • Keso
  • Eventuellt rökt lax
  • Eventuellt små kapris

Gör så här: Skala och riv potatis, morot och lök grovt. Tillsätt salt och peppar och rör om. Krama ur vätskan. Blanda med ägg. Värm stekpannan till medeltemperatur. Häll i matfett. Klicka i smet och platta ut till rårakor i önskvärd storlek. Stek cirka 3 minuter på vardera sida, tills de fått gyllenbrun färg.

Servera som ensamrätt med lingon och keso eller med tillbehör som rökt lax och/eller kapris.

Senast uppdaterad: 2024-03-28 16:06