Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Mustig fiskgryta med rötter

Mustig fiskgryta med rötter och aioli

4 portioner

  • ½ purjolök eller 2 gula lökar
  • 1 msk rapsolja
  • 4-6 potatisar
  • 2-3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 bit rotselleri, cirka 50g
  • 1 förpackning hela tomater, ´á 400 g
  • 1-2 dl vatten
  • 1-2 fiskbuljongtärningar
  • 1 lagerblad
  • 400 g vit fiskfilé
  • ½-1 citron
  • 1 tsk salt med jod
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ dl hackad persilja
  • Surdegsbröd
  • Aioli

Gör så här:  Skala och strimla löken eller skiva purjolöken och fräs den i oljan i en gryta. Skala potatis och rotsaker. Skär allt i bitar och låt fräsa
tillsammans med löken. Tillsätt tomater, vatten, buljongtärning och
lagerblad. Låt grytan koka i 15-20 minuter. Skär fisken i bitar och lägg
dem i grytan. Se till att vätskan täcker fisken. Sjud grytan ytterligare
cirka 5-10 minuter eller tills fisken är färdig.

Smaka av med rivet citronskal, citronsaft, salt och vitpeppar. Strö över
persilja och servera gärna med surdegsbröd och en klick aioli.

Senast uppdaterad: 2024-03-28 10:45